Τζορτζ Σόρος Δώρισε 100 εκ. δολάρια σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Πρόκειται για μία κίνηση που θα επιτρέψει στην οργάνωση να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο αφού τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν «ενίσχυση στις μεγαλύτερες προσδοκίες μας: βρίσκονται στην καρδιά των ανοιχτών κοινωνιών» κατά τον Σόρος

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος αποφάσισε να δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στη μεγαλύτερη οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Human RightsWatch» της Αμερικής.

Πρόκειται για μία κίνηση, τονίζει ο Σόρος, που θα επιτρέψει στην οργάνωση να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο αφού τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν «ενίσχυση στις μεγαλύτερες προσδοκίες μας: βρίσκονται στην καρδιά των ανοιχτών κοινωνιών».

Ο Σόρος συμπλήρωσε: «η Human Rights Watch πρέπει να είναι παρούσα σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, να ασχολούνται με τοπικά ζητήματα, να συγκροτούν συμμαχίες με τοπικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να έρχονται σε επαφή με κυβερνητικούς παράγοντες».

Η οργάνωση θα αυξήσει το υπάρχον προσωπικό της (300 άτομα) κατά το ένα τρίτο και θα αυξήσει την παρεμβατικότητα της οργάνωσης σε περιοχές-κλειδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Η δωρεά, η μεγαλύτερη στην ιστορία της οργάνωσης και μεγαλύτερη από κάθε άλλη στην οποία έχει προβεί ο Σόρος υπέρ κάποιας αμερικανικής οργάνωσης, στοχεύει στο να βοηθήσει την οργάνωση να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος