ΙράνΑνεστάλη η ποινή για την 43χρονη Ιρανή Σιστανέχ Αστιανί

Ανεστάλη η ποινή του θανάτου διά λιθοβολισμού, στην οποία έχει καταδικαστεί η 43χρονη Ιρανή Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί για μοιχεία και συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της. Εν μέσω διεθνούς κατακραυγής το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η ποινή επανεξετάζεται.

Ανεστάλη από το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ η ποινή του θανάτου διά λιθοβολισμού, στην οποία έχει καταδικαστεί η 43χρονη Ιρανή Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί για μοιχεία και συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της.

Εν μέσω διεθνούς κατακραυγής που έχει προκαλέσει η υπόθεση της 43χρονης Σακινέχ Αστιανί, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, σήμερα, ότι η ποινή επανεξετάζεται.

«Η ετυμηγορία όσον αφορά τις εξωσυζυγικές σχέσεις […] επανεξετάζεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ στο κρατικό ιρανικό αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Press TV.

Η καταδίκη της Σακινέχ Αστιανί σε θάνατο διά λιθοβολισμού έχει προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως και έχει επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις του Ιράν με τη Δύση.

Σήμερα το πρωί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καλεί το ιρανικό καθεστώς να ανακαλέσει την ποινή που έχει επιβληθεί στην 43χρονη Σακινέχ Αστιανί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk