ΓαλλίαΣε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις καλούν τα συνδικάτα στις 23 Σεπτεμβρίου

Τα γαλλικά εργατικά συνδικάτα συμφώνησαν σήμερα Τετάρτη να καλέσουν σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων για τις 23 Σεπτεμβρίου, παρά την άρνηση του Νικολά Σαρκοζί να υποχωρήσει στο θέμα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Τα γαλλικά εργατικά συνδικάτα συμφώνησαν σήμερα να καλέσουν σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων για τις 23 Σεπτεμβρίου, παρά την άρνηση του Νικολά Σαρκοζί να υποχωρήσει στο θέμα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.

Μόλις μία ημέρα μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις στη Γαλλία, οι επικεφαλής των εργατικών συνδικάτων ανακοίνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στις μεταρρυθμίσεις.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσει στο θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη, αλλά τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής ρυθμίσεων για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και τους εργαζόμενους που άρχισαν την εργασία τους σε μικρή ηλικία.

Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη σε ολόκληρη τη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης συμμετείχαν 1,12 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, και 2,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα συνδικάτα εργαζόμενων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk