Η καρδιά προδίδει τους εργατικούς αλλά αγύμναστους άνδρες

Μεγάλη πολυετής έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες που δεν ασκούνται, έχουν κακή φυσική κατάσταση και ταυτόχρονα εργάζονται πάρα πολλές ώρες σε καθιστικές εργασίες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν πολύ σοβαρά καρδιαγγειακά νοσήματα. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Εργασιακού Περιβάλλοντος που διαπίστωσαν ότι όσοι είναι αγύμναστοι αλλά εργάζονται πάνω από 45 ώρες την εβδομάδα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρδιακές επιπλοκές σε σύγκριση με όσους εργάζονται λιγότερο.

ΛΟΝΔΙΝΟ Μεγάλη πολυετής έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες που δεν ασκούνται, έχουν κακή φυσική κατάσταση και ταυτόχρονα εργάζονται πάρα πολλές ώρες σε καθιστικές εργασίες έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν πολύ σοβαρά καρδιαγγειακά νοσήματα. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Εργασιακού Περιβάλλοντος που διαπίστωσαν ότι όσοι είναι αγύμναστοι αλλά εργάζονται πάνω από 45 ώρες την εβδομάδα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρδιακές επιπλοκές σε σύγκριση με όσους εργάζονται λιγότερο.

Οπως αναφέρουν όμως οι ερευνητές, αν εκείνοι που εργάζονται πολλές ώρες βρίσκουν χρόνο να γυμνάζονται θα προστατέψουν την καρδιά τους και θα μειώσουν τις πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος πέντε χιλιάδες άνδρες, ηλικίας 40-59 ετών, η πορεία της υγείας των οποίων ήταν αντικείμενο παρακολούθησης για περίπου τρεις δεκαετίες. Οι επιστήμονες αξιολογούσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα τη φυσική κατάσταση αυτών των ανδρών ενώ παράλληλα κατέγραφαν τις ώρες που εργάζονταν. Οπως διαπίστωσαν, εκείνοι που είχαν κακή φυσική κατάσταση ενώ ταυτόχρονα εργάζονταν πάνω από 45 ώρες την εβδομάδα είχαν και τις περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ο χρόνος εργασίας είναι, όπως φαίνεται, ο κρίσιμος παράγοντας επιβάρυνσης της καρδιακής υγείας αφού, όπως διαπιστώθηκε, οι αγύμναστοι άνδρες που εργάζονταν λιγότερο από 45 ώρες την εβδομάδα είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από την καρδιά τους σε σχέση με τους αγύμναστους συνομηλίκους τους που εργάζονταν περισσότερο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk