Διαστημόπλοιο-«καμικάζι»σε αποστολή στον Ηλιο

Ενα σκάφος σε μέγεθος αυτοκινήτου θα πλησιάσει τον Ηλιο και θα μελετήσει ανεξερεύνητες περιοχές του μητρικού μας άστρου. Το σκάφος θα πραγματοποιήσει πλήθος μετρήσεων και αναλύσεων στον Ηλιο πριν τελικά καταστραφεί στην καυτή ατμόσφαιρά του. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΝΑSΑ, η αποστολή Solar Ρrobe Ρlus θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει ως το 2018. Η αποστολή σχεδιάστηκε για να αναζητηθούν απαντήσεις σε δύο θεμελιώδη για τους επιστήμονες ερωτήματα της Φυσικής του Ηλιου. Το …

ΛΟΝΔΙΝΟ Ενα σκάφος σε μέγεθος αυτοκινήτου θα πλησιάσει τον Ηλιο και θα μελετήσει ανεξερεύνητες περιοχές του μητρικού μας άστρου. Το σκάφος θα πραγματοποιήσει πλήθος μετρήσεων και αναλύσεων στον Ηλιο πριν τελικά καταστραφεί στην καυτή ατμόσφαιρά του. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΝΑSΑ, η αποστολή Solar Ρrobe Ρlus θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει ως το 2018. Η αποστολή σχεδιάστηκε για να αναζητηθούν απαντήσεις σε δύο θεμελιώδη για τους επιστήμονες ερωτήματα της Φυσικής του Ηλιου. Το ένα ερώτημα είναι γιατί η εξωτερική ατμόσφαιρα του Ηλιου είναι θερμότερη από την ορατή επιφάνειά του και το δεύτερο τι προωθεί τον ηλιακό άνεμο που επηρεάζει τόσο τη Γη όσο και γενικότερα το ηλιακό σύστημα.

«Αυτό το πρόγραμμα θα επιτρέψει στην εφευρετικότητα της ανθρωπότητας να φτάσει εκεί όπου κανένα διαστημικό σκάφος δεν έχει πάει ως σήμερα. Για πρώτη φορά θα μπορέσουμε να αγγίξουμε, να γευτούμε και να μυρίσουμε τον Ηλιο» αναφέρει στην εφημερίδα «Daily Μail» η Λίκα Γκουχατακούρτα, επιστήμονας στο πρόγραμμα του Solar Ρrobe Ρlus.

Το μεγάλο στοίχημα των επιστημόνων οι οποίοι εργάζονται στην κατασκευή του σκάφους της αποστολής είναι η κατασκευή της θερμικής ασπίδας, η οποία θα πρέπει να αντέξει τις συνεχείς «ριπές» ακτινοβολίας, αλλά και τις θερμοκρασίες άνω των 1.400 βαθμών Κελσίου που επικρατούν στην ατμόσφαιρα του μητρικού μας άστρου. Οπως είναι ευνόητο, η ανάπτυξη μιας τόσο ισχυρής ασπίδας θα είναι πολύτιμη αφού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα επόμενης γενιάς διαστημικά σκάφη και δορυφόρους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk