Τα «αταίριαστα δίδυμα»της νέας κυβέρνησης

Με κόκκινα τριαντάφυλλα και με τρία ντοσιέ με νομοσχέδια υποδέχθηκε χθες στο υπουργείο Παιδείας η υπουργός κυρία Αννα Διαμαντοπούλου την αναπληρώτρια υπουργό κυρία Φώφη Γεννηματά, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις όποιες φήμες ότι οι σχέσεις τους δεν είναι τόσο καλές και ότι η συνεργασία τους θα είναι προβληματική: «Αυτά που διαδίδονται για τις σχέσεις μαςτα έχω ακούσει και εγώ.Ξέρετε τι είναι;Κόμπλεξ ανδρών που δεν θέλουν δύο γυναίκες να συνεργάζονται. Ολα αυτά είναι το πιο εύκολο κουτσομπολιό» δηλώνει η υπουργός Παιδείας.

Με κόκκινα τριαντάφυλλα και με τρία ντοσιέ με νομοσχέδια υποδέχθηκε χθες στο υπουργείο Παιδείας η υπουργός κυρία Αννα Διαμαντοπούλου την αναπληρώτρια υπουργό κυρία Φώφη Γεννηματά, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις όποιες φήμες ότι οι σχέσεις τους δεν είναι τόσο καλές και ότι η συνεργασία τους θα είναι προβληματική: «Αυτά που διαδίδονται για τις σχέσεις μαςτα έχω ακούσει και εγώ.Ξέρετε τι είναι;Κόμπλεξ ανδρών που δεν θέλουν δύο γυναίκες να συνεργάζονται. Ολα αυτά είναι το πιο εύκολο κουτσομπολιό» δηλώνει η υπουργός Παιδείας. Η κυρία Διαμαντοπούλου δεν υποδέχθηκε μόνο με τριαντάφυλλα και ντοσιέ την αναπληρώτρια υπουργό, αλλά και με… υπουργικό γραφείο, το οποίο ως τώρα ήταν κλειστό, άνοιξε χθες και μάλιστα ετοιμάζονται στο υπουργείο να γκρεμίσουν και μερικούς τοίχους για να δημιουργήσουν και άλλα γραφεία ώστε να στεγάσουν τους συνεργάτες της. Αλλωστε η κυρία Διαμαντοπούλου βεβαιώνει ότι ποτέ δεν είχε πρόβλημα με την κυρία Γεννηματά, τα τελευταία χρόνια μάλιστα είχαν προσωπικές οικογενειακές σχέσεις και βεβαίως δεν υπάρχει κανένα θέμα για τις αρμοδιότητες, αφού δεν έχουν ακόμη καθορισθεί.

* Οταν ρωτούν τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη αν θεωρεί ότι είναι «αταίριαστο ζευγάρι» με την υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη εκφράζει την απορία του ως εξής: «Γιατί είμαστε αταίριαστοι; Μήπως επειδή εγώ είμαι ψηλός και αυτή κοντή;». Κατά τον κ. Σηφουνάκη δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία του με την υπουργό, αν και αυτός είναι κοινοβουλευτικός και η κυρία Μπιρμπίλη εξωκοινοβουλευτικός. «Θα τα πάμε καλά» προεξοφλεί και ως πολεοδόμος αρχιτέκτονας αναμένει να πάρει και την αρμοδιότητα της Πολεοδομίας. Αλλωστε με την κυρία Μπιρμπίλη ο κ. Σηφουνάκης είχε συνεργασθεί και στο παρελθόν, όταν ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός είχε αναλάβει να εκπονήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠαΣοΚ για το Περιβάλλον και η σημερινή υπουργός Περιβάλλοντος ερχόταν καθημερινά στο γραφείο του με εισηγήσεις και προτάσεις: «Γνωρίζει καλά το αντικείμενο του περιβάλλοντος» βεβαιώνει.

* «Γιατί αταίριαστο ζευγάρι εγώ με τη Λούκα;» διερωτάται ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γ.Κουτρουμάνης στην ερώτηση αν νιώθει, λόγω ιδιοσυγκρασίας, γνώσεων και εμπειρίας στα ασφαλιστικά «αταίριαστος» με την οικονομολόγο υπουργό κυρία Λούκα Κατσέλη. Πάντως χωροταξικά ως τώρα καλά τα πήγαν, αφού η κυρία Κατσέλη πήρε τα δύο γραφεία (σε δύο κτίρια) που διατηρούσε ο προκάτοχός της κ. Α. Λοβέρδος και ο κ. Κουτρουμάνης διατήρησε το γραφείο του. Υπενθυμίζει πάντως ότι τις αρμοδιότητες του ως αναπληρωτή υπουργού θα τις καθορίσει ο Πρωθυπουργός.

* «Εγώ αταίριαστος με τη Μιλένα; Αστεία πράγματα. Οταν ήταν έγκυος με την κοιλιά στο στόμα, εγώ την πήγαινα στις προεκλογικές ομιλίες της» λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδης για την υφυπουργό κυρία Μιλένα Αποστολάκη που ήδη εγκαταστάθηκε στον δεύτερο όροφο του υπουργείου, στο γραφείο που είχε ο κ. Μ. Καρχιμάκης: «Θα πάνε όλα καλά, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα και δεν θα έχω με την κυρία Αποστολάκη» βεβαιώνει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk