Προβλήματα άφησαν, προβλήματα παρέλαβαν

Μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό οι παραδόσεις και παραλαβές είχαν μια καινοτομία. Κατόπιν σαφούς εντολής του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου οι διαδικασίες αυτές έλαβαν χώρα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με σκοπό τόσο να αποφευχθούν πιθανά «καρφιά» από όσους αισθάνονταν πίκρα όσο και να σταλεί ένα μήνυμα σεμνότητας και ταπεινότητας. Στο μόνο υπουργείο όπου παραβιάστηκε ο κανόνας ήταν το υπουργείο Εργασίας, όπου ο κ. Α. Λοβέρδος παρέδωσε στην κυρία…

Μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό οι παραδόσεις και παραλαβές είχαν μια καινοτομία. Κατόπιν σαφούς εντολής του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου οι διαδικασίες αυτές έλαβαν χώρα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με σκοπό τόσο να αποφευχθούν πιθανά «καρφιά» από όσους αισθάνονταν πίκρα όσο και να σταλεί ένα μήνυμα σεμνότητας και ταπεινότητας. Στο μόνο υπουργείο όπου παραβιάστηκε ο κανόνας ήταν το υπουργείο Εργασίας, όπου ο κ. Α. Λοβέρδος παρέδωσε στην κυρία Λούκα Κατσέλη μπροστά στις κάμερες.

«Από τα προβλήματα πάω στα προβλήματα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος, καθώς αναχωρεί από ένα δύσκολο υπουργείο όπου προωθήθηκαν μεγάλες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και αναλαμβάνει «να βάλει βαθιά το μαχαίρι» στα φλέγοντα ζητήματα του υπουργείου Υγείας. Πάντως ο κ. Λοβέρδος δεν πρόκειται να αγνοήσει τα προβλήματα του αθλητισμού, που επίσης υπάγεται στην αρμοδιότητά του. Κατά την επίσκεψή του μάλιστα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Μ. Τιμοσίδη, ζήτησε να έχει εκεί δικό του γραφείο.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο απερχόμενος κ. Μ. Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απώλεια του υπασπιστή του και στενότατου συνεργάτη του Γ. Βασιλάκη. Από την πλευρά του, ο κ. Χρ. Παπουτσής χαρακτήρισε τον προκάτοχό του τον πιο επιτυχημένο υπουργό στον τομέα της Δημόσιας Τάξης.

Στο υπουργείο Παιδείας, όπου για πρώτη φορά τοποθετήθηκε τέταρτο μέλος στη σύνθεσή του, η υπουργός κυρία Αννα Διαμαντοπούλου υποδέχθηκε με μια ζεστή αγκαλιά την κυρία Φώφη Γεννηματά, η οποία ανέλαβε καθήκοντα αναπληρώτριας υπουργού. Η κυρία Διαμαντοπούλου μίλησε για την ευκαιρία συνεργασίας με μια «πολύ καλή φίλη», ενώ η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε τα ελλείμματα της Παιδείας εξίσου σημαντικά με αυτά της οικονομίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk