Χριστόφιας-ΕρογλουΤο περιουσιακό στο τραπέζι της πρώτης ολοήμερης συνάντησής τους

Στο ζήτημα των εγγράφων σχετικά με το περιουσιακό επικεντρώθηκε η ολοήμερη συνάντηση του Κύπριου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου. Για να επιλυθεί το Κυπριακο, η συζήτηση «πρέπει να συνεχιστεί όσο δύσκολη και ψυχοφθόρος και εάν είναι» υπογράμμισε ο Δ.Χριστόφιας.

Στο ζήτημα των εγγράφων σχετικά με το περιουσιακό επικεντρώθηκε η ολοήμερη συνάντηση του Κύπριου προέδρου κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ντερβίς Ερογλου που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε δηλώσεις μετά την πρώτη ολοήμερη συνάντηση, που κράτηση περίπου έξι ώρες, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ ανέφερε ότι οι ηγέτες συζήτησαν «σε μεγάλη έκταση» για τις προτάσεις, που έχουν κατατεθεί και έκανε γνωστό ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ντάουνερ χαρακτήρισε σημαντικές τις δύο ολοήμερες συναντήσεις, υπενθυμίζοντας την «καλή δουλειά», όπως είπε, που σημειώθηκε κατά τις προηγούμενες εντατικές συνομιλίες τον περασμένο Μάρτιο.

«Ελπίζω σε αυτό το πολύ απαιτητικό κεφάλαιο του περιουσιακού και στα άλλα συνδεδεμένα θέματα που γνωρίζετε να μπορέσουν οι ηγέτες και οι ομάδες τους να έρθουν πιο κοντά», σημείωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εξευρεθεί λύση παρά να συνεχίσουμε τη συζήτηση, όσο δύσκολη και ψυχοφθόρος και να είναι».

Ο Κύπριος πρόεδρος είπε ακόμη ότι «γίνεται συζήτηση επί των προτάσεων. Δεν είναι απλή συζήτηση. Βέβαια, θα συνεχιστεί και στο επίπεδο των ηγετών την Παρασκευή και στο επίπεδο των συμβούλων περαιτέρω». Πρόσθεσε, τέλος, ότι πρόκειται για «ένα πολύ δύσκολο θέμα, ένα πολύ σύνθετο θέμα το οποίο είμαστε εξουσιοδοτημένοι από τον λαό να συζητήσουμε»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική