«Πρώτη επίσημη» στο Υπουργείο Εσωτερικών Απουσία Πάγκαλου από τη συνεδρίαση της νέας συντονιστικής ομάδας

Σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό τον πρωθυπουργό, με τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Πολιτισμού έγινε σήμερα το πρωί, εν όψει της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Παρόμοιες συσκέψεις θα γίνονται στο εξής στο υπουργείο Εσωτερικών, λόγω του νέου συντονιστικού του ρόλου.

Tην Τρίτη συνεδρίασε για πρώτη φορά, υπό τον πρωθυπουργό, το νέο συντονιστικό όργανο της κυβέρνησης, το οποίο θα αντικαταστήσει τον «πρωινό καφέ». Οι συνεδριάσεις θα γίνονται πλέον στο αναβαθμισμένο υπουργείο Εσωτερικών. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου, ο οποίος πάντως δεν μετείχε ούτε στις συνεδριάσεις του «πρωινού καφέ».

Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών, πήραν μέρος εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Ραγκούση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Πολιτισμού Π.Γερουλάνος, ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, καθώς και η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ρ.Βάρτζελη.

Εξερχόμενος από το υπουργείο Εσωτερικών και ερωτηθείς εάν επρόκειτο για σύσκεψη του «νέου γραφείου διαχείρισης κρίσεων» ή για νέο «πρωινό καφέ», ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «δεν υπάρχει πρωινός καφές, αλλά μια ομάδα σχεδιασμού, ανάμεσα σε άλλες ομάδες που θα υπάρχουν.

Πρόκειται, είπε, για «ομάδα προγραμματισμού των βημάτων της κυβέρνησης από εδώ και πέρα, η οποία θα συνδιαμορφώνει, μαζί με τους υπουργούς και τα συλλογικά όργανα, την πολιτική και θα την υλοποιεί».

Για το εάν θα συνεδριάζει καθημερινά υπό την παρουσία του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα συνεδριάζει τακτικά και ότι η σύνθεση θα είναι ανάλογη με το αντικείμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη δεν παρέστη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Επιπλέον, ερωτηθείς εάν είναι στα σχέδια του κ. Παπανδρέου να είναι υποψήφιος για Γραμματέας του ΟΗΕ σε ένα χρόνο, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «έχουμε να κάνουμε τόση δουλειά σαν ελληνική κυβέρνηση που όλη η παραφιλολογία και η σεναριολογία δεν βοηθάει, κυρίως, τη χώρα».

O εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολίασε εκ νέου τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης: «Τελικά το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Όχι για τον λαό, αλλά για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς του, που έφθασαν τους 48 και ήδη μαλώνουν για τις αρμοδιότητές τους, που είναι στον αέρα.»

Την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη θα συνέλθει νωρίς το απόγευμα διευρυμένη σύνοδος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τον ανασχηματισμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk