Ευάγγελος ΒενιζέλοςΔιαψεύδει τα περί συνομιλιών για τα εξοπλιστικά με Γαλλία και Γερμανία

Ανακριβή χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος όσα ανέφερε την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο επικεφαλής του Κόμματος των Πρασίνων κ. Ντανιέλ Κον Μπεντίντ, σχετικά με διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τη γαλλική και τη γερμανική για νέα εξοπλιστικά προγράμματα τον Αύγουστο.

Ανακριβή χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος όσα ανέφερε την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο επικεφαλής του Κόμματος των Πρασίνων κ. Ντανιέλ Κον Μπεντίντ, σχετικά με διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τη γαλλική και τη γερμανική για νέα εξοπλιστικά προγράμματα τον Αύγουστο.

Οπως δήλωσε ο κ.Βενιζέλος: «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν ισχυρές φωνές υποστήριξης της Ελλάδας στο ΕΚ και είναι εξίσου σημαντικό τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να προσεγγίζουν τα θέματα από περισσότερες της μίας οπτικές γωνίες.

» Η συγκεκριμένη όμως αναφορά σε διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τη γαλλική και τη γερμανική κυβέρνηση για νέα εξοπλιστικά προγράμματα και μάλιστα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου δεν είναι ακριβής», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή του μνημονίου ο ΥΕΘΑ διευκρίνισε ότι δεν συνδέεται ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, ούτε ρητά ούτε σιωπηρά με την πραγματοποίηση και πολύ περισσότερο με την επέκταση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

«Τα ζητήματα της αμυντικής πολιτικής δεν εμπίπτουν στο πεδίο του μνημονίου. Η ελληνική κυβέρνηση όμως, όπως έχει ενημερώσει τη Βουλή, έτσι έχει ενημερώσει και τη λεγόμενη τρόικα για την πολιτική που εφαρμόζει στον τομέα αυτόν, που είναι πολιτική αυστηρής εκλογίκευσης και απόλυτης διαφάνειας», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας

Πρόσθεσε ακόμη ότι «επί έναν σχεδόν χρόνο δεν έχει ανοίξει κανένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, αλλά με συστηματικό τρόπο επιλύονται χρονίζοντα και διογκωμένα προβλήματα των τελευταίων πολλών ετών».

Σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «Θεμελιώδης στόχος μας είναι να διατηρείται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, με το μικρότερο δυνατό κόστος, έτσι ώστε τα χρήματα του ελληνικού λαού να πιάνουν τόπο μέσα σε ένα πλαίσιο διαφάνειας υπό διαρκή κοινοβουλευτικό έλεγχο και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και αποδοχή». Επίσης, ανέφερε ότι όλα αυτά αποτυπώθηκαν στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010, τον σχεδιασμό του προϋπολογισμού του 2011 και στη συνολική επαναξιολόγηση της δομής δυνάμεων και του μακροπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου προγράμματος προμηθειών, ζητήματα που, όπως είπε, είναι και αντικείμενο του υπό συζήτηση και ψήφιση νομοσχεδίου.

Καταλήγοντας, παρατήρησε ότι «Αριθμητικά αυτά αποτυπώνονται και στη μείωση των σχετικών κονδυλίων του προϋπολογισμού κατά τρόπο ιδιαίτερα υποστηρικτικό για τη μεγάλη δημοσιονομική προσπάθεια που κάνει η χώρα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική