Διοικητικά θα επιλύονται οι διάφορες

Ευνοϊκή μεταχείριση των πτωχών από τις φορολογικές αρχές

Το υπουργείο Οικονομικών θα επιτρέπει σε όσους έχουν κηρύξει πτώχευση να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους, ασκώντας προσφυγή κατά των πράξεων της φορολογικής αρχής ή υποβάλλοντας πρόταση διοικητικής επίλυσης της διαφοράς. 

Ευνοϊκή μεταχείριση των πτωχών από τις φορολογικές αρχές | tovima.gr

Αποδεκτή έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που επιτρέπει σε όσους έχουν κηρύξει πτώχευση να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους, από διεκδικήσεις των φορολογικών Αρχών.

Το υπουργείο Οικονομικών παράσχε σήμερα διευκρινίσεις για το δικαίωμα ή μη άσκησης προσφυγής και υποβολής πρότασης διοικητικής επίλυσης της διαφοράς από πτωχό.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ομόφωνα, ότι μετά την κήρυξη της πτώχευσης δικαίωμα άσκησης προσφυγής και υποβολής πρότασης διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (διοικητικός ή δικαστικός συμβιβασμός ) έχει μόνο ο σύνδικος της πτώχευσης.

Ακόμη, έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι σε περίπτωση κατεπείγοντος και αδράνειας του συνδίκου της πτώχευσης, ο πτωχός νομιμοποιείται, κατ΄εξαίρεση , στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της πτωχευτικής περιουσίας και των συμφερόντων του, ασκώντας προσφυγή κατά των πράξεων της φορολογικής αρχής ή υποβάλλοντας πρόταση διοικητικής επίλυσης της διαφοράς.

Οι σχετικές αποφάσεις έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk