Γιώργος ΠαπακωνσταντίνουΖητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς πιστή εφαρμογή του Μνημονίου

Πιστή τήρηση των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει έναντι του Μνημονίου, ζητά ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με επιστολές του στους υπουργούς που εμπλέκονται στην υλοποίησή του. Παράλληλα, με άλλες επιστολές προς το σύνολο των μελών της κυβέρνησης, ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητεί να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τον προϋπολογισμό 2011 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Επιστολές προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι εμπλέκονται με την υλοποίηση του μνημονίου, απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός υπενθυμίζει στους συναδέλφους του τις υποχρεώσεις τους έναντι του μνημονίου και ζητεί να τις εκπληρώσουν τόσο όσον αφορά στον έλεγχο των δαπανών, όσο και σχετικά με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στους τομείς ευθύνης τους.

Παράλληλα, με άλλες επιστολές προς το σύνολο των μελών της κυβέρνησης, ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητεί να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τον προϋπολογισμό 2011 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, καθώς το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα κατατεθεί στη Βουλή στις 4 Οκτωβρίου.

Εξάλλου, στις 13 Σεπτεμβρίου θα έρθει εκ νέου στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας, προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Σημείο αιχμής παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τη μετάταξη του 30% των προϊόντων και υπηρεσιών από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23% και το ενδεχόμενο αντικατάστασης της υποχρέωσης αυτής του μνημονίου, με άλλο μέτρο δημοσιονομικά ισοδύναμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία