Ελ ΜπαραντέιΚαλεί σε αποχή από τις βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο

Έκκληση για αποχή στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου στην Αίγυπτο απηύθυνε ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα αλλοιωθεί.

Εκκληση για αποχή στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου στην Αίγυπτο απηύθυνε ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα αλλοιωθεί.

Ο ελ Μπαραντέι, επί χρόνια επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) και βραβευμένος με το Νομπέλ Ειρήνης, ζήτησε ακόμα από τους οπαδούς του και ειδικά τους νεότερους, να δείξουν ψυχραιμία και να προετοιμαστούν για μακρά αντιπαράθεση.

«Κατά τη γνώμη μου» δήλωσε μιλώντας σε μικρή συγκέντρωση οπαδών του, «αν όλοι μποϊκοτάρουν πλήρως τις εκλογές θα είναι το τέλος του καθεστώτος».

Τα πυρά του Ελ Μπαραντεί στρέφονται κατά του επί τρεις δεκαετίες προέδρου Χόσνι Μπουμπάρακ. Ο ιδιαίτερα δημοφιλής πρώην πρόεδρος της IAEA ζητά από την κυβέρνηση συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και εγγυήσεις για ελεύθερες εκλογές πριν συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2011, όπως του ζητούν οι οπαδοί του.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ακολουθήσουν την έκκληση του Ελ Μπαραντεί. Όπως εκτιμάται, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, δεν θα ακολουθήσει τη γραμμή του αν και γενικά τον στηρίζει.

Στις βουλευτικές εκλογές αναμένεται να επικρατήσει η παράταξη του Μουμπάρακ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος