Στο πόδι η ΟΛΜΕ για τα εργασιακά

Με προσφυγές στη Δικαιοσύνη απειλούν το υπουργείο Παιδείας οι καθηγητές της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), αν εφαρμοστούν οι αποφάσεις του που νομοθετήθηκαν προσφάτως και δίνουν τη δυνατότητα μετακινήσεων καθηγητών από τα γυμνάσια και τα λύκεια, σε δημοτικά σχολεία αλλά και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Τα θέματα αυτά, αλλά και τα κενά στα σχολεία με την έναρξη της χρονιάς, θα συζητηθούν σήμερα σε συνάντηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

Στο πόδι η ΟΛΜΕ  για τα εργασιακά | tovima.gr

Με προσφυγές στη Δικαιοσύνη απειλούν το υπουργείο Παιδείας οι καθηγητές της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), αν εφαρμοστούν οι αποφάσεις του που νομοθετήθηκαν προσφάτως και δίνουν τη δυνατότητα μετακινήσεων καθηγητών από τα γυμνάσια και τα λύκεια, σε δημοτικά σχολεία αλλά και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Τα θέματα αυτά, αλλά και τα κενά στα σχολεία με την έναρξη της χρονιάς, θα συζητηθούν σήμερα σε συνάντηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου με το προεδρείο της ΟΛΜΕ. Σήμερα ή αύριο, Τετάρτη, αναμένεται όμως ότι θα ανακοινωθούν και οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών για τις ανάγκες των σχολείων της χώρας, που υπολογίζονται σε 7.000 άτομα.

Πάντως η ΟΛΜΕ ετοιμάζεται για «πόλεμο» με το υπουργείο Παιδείας αν εφαρμοστούν οι πρόσφατες αποφάσεις του που αφορούν το εργασιακό καθεστώς των καθηγητών. Με τις αποφάσεις αυτές δίδεται η δυνατότητα διπλής «αξιοποίησης» των καθηγητών δημόσιων σχολείων της χώρας: της μετακίνησής τους σε δημοτικά σχολεία που έχουν κενά λόγω ελλείψεως δασκάλων, αλλά και της αξιοποίησής τους και σε δημόσια ΙΕΚ όταν απουσιάζουν καθηγητές ειδικοτήτων τους. Η ΟΛΜΕ κρατάει όμως αδιάλλακτη στάση και στην πιθανότητα υποχρεωτικών υπερωριών σε περιπτώσεις κενών στα σχολεία.

Ηδη αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ πραγματοποίησε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής..

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk