Υπόθεση SiemensΗ ανακρίτρια καλεί σε απολογία τον επιχειρηματία Γιώργο Τσουγκράνη

Κατηγορείται για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Κλήση σε απολογία έστειλαν οι εφέτες – ανακριτές, που διερευνούν τη υπόθεση της Siemens, στον επιχειρηματία και κουμπάρο του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, Γιώργο Τσουγκράνη.

Ο επιχειρηματίας καλείται να απολογηθεί μεθαύριο, Πέμπτη, για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακούργημα).

Ο κ. Τσουγκράνης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής είχε παραδεχθεί ότι, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κουμπάρο του, είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στη Γενεύη στο όνομα Α. Ρόκος, στον οποίο κατατέθηκαν εμβάσματα συνολικού ποσού 450.000 μάρκων, που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ήταν δώρα της Siemens προς τον πρώην υπουργό.

Παράλληλα, οι εφέτες – ανακριτές έχουν ζητήσει από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Γιάννη Σακελάκο, την επέκταση της δίωξης και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Ετσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκηθεί δίωξη και γι αυτή την κακουργηματική κατηγορία, η οποία θα προσωποποιηθεί σε εμπλεκόμενους κατηγορούμενους από τους εφέτες – ανακριτές.

Στο μεταξύ, τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, που διερευνά την υπόθεση της Siemens, ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι γίνεται δεκτή η πρόταση της επιτροπής και ίσως εντός της ημέρας ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης για τη διενέργεια παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, διακίνησης μαύρου χρήματος και απάτης σε συνδυασμό με τις διατάξεις
του νόμου περί καταχραστών.

Όπως ανέφεραν βουλευτές, η διεύρυνση της δίωξης καταλαμβάνει και τα μέλη της διοίκησης της μητρικής και της Siemens Ελλάς, καθώς και τα μέλη των διοικήσεων όλων των οργανισμών, που εμπλέκονται σε συμβάσεις με τη γερμανική εταιρεία.
Πλέον, διευρύνονται στα 15 τα χρόνια της παραγραφής, ενώ υφίσταται ισχυρότερο νομικό έρεισμα για το νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που θα πρέπει να εκδοθεί.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk