Τα θρίλερ με Γεννηματά στην Αθήνα και Μίχα στον Πειραιά

Για την υποψηφιότητα του Δήμου Αθηναίων παίχτηκε ένα πολιτικό θρίλερ, αφού η αρχική πρόθεση του ΠαΣοΚ ήταν να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της κυρίας Φώφης Γεννηματά, υφυπουργού Υγείας. Πρόθεση ήταν επίσης να υπάρξει στον πρώτο δήμο της χώρας συνεργασία και με τη Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φ.Κουβέλη στηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Γ.Καμίνη, αλλά για την αντιδημαρχία. Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι να μεταφερθούν στον δήμο πολλές αρμοδιότητες από το νομοσχέδιο για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την ευθύνη των οποίων θα είχε ο αντιδήμαρχος.

Τα θρίλερ με Γεννηματά στην Αθήνα και Μίχα στον Πειραιά | tovima.gr

Για την υποψηφιότητα του Δήμου Αθηναίων παίχτηκε ένα πολιτικό θρίλερ, αφού η αρχική πρόθεση του ΠαΣοΚ ήταν να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της κυρίας Φώφης Γεννηματά, υφυπουργού Υγείας. Πρόθεση ήταν επίσης να υπάρξει στον πρώτο δήμο της χώρας συνεργασία και με τη Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φ.Κουβέλη στηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Γ.Καμίνη, αλλά για την αντιδημαρχία. Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι να μεταφερθούν στον δήμο πολλές αρμοδιότητες από το νομοσχέδιο για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την ευθύνη των οποίων θα είχε ο αντιδήμαρχος. Η κυρία Γεννηματά έφερνε ωστόσο κάποιες αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα του κ. Ι. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής. Περισσότερο προτιμούσε ως υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον κ. Μίχα, με τον οποίον είχαν συνεργασθεί εκλογικά και άλλες φορές. Ετσι την τελευταία στιγμή αποφασίσθηκε να μην προχωρήσει η υποψηφιότητα της κυρίας Γεννηματά για τον Δήμο Αθηναίων και προκρίθηκε η υποψηφιότητα του κ. Γ. Καμίνη, την οποία στήριξε η Δημοκρατική Αριστερά.

Και ο κ. Μίχας όμως εξέφραζε αντιρρήσεις (παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε για να τις διαψεύσει) για την υποψηφιότητα του κ. Σγουρού. Επιπλέον ο κ. Μίχας δεν δεχόταν να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά αν προηγουμένως η Εκλογική Επιτροπή του ΠαΣοΚ δεν δεσμευόταν αφενός να μην τοποθετήσει υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό, αφετέρου να μην τοποθετήσει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον νυν δήμαρχο Πειραιά κ. Π. Φασούλα. Το ψηφοδέλτιο δεν έκλεινε και χρειάσθηκε παρέμβαση του κ. Ι. Ραγκούση, ο οποίος δεσμεύθηκε στον κ. Μίχα ότι δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται ότι πάνω από αυτόν στην περιφέρεια θα είναι οι κκ. Σγουρός και Φασούλας. Ο κ. Μίχας ήρε τις αντιρρήσεις του και αποδέχθηκε την υποψηφιότητα για τον Δήμο Πειραιά. Η επιλογή ωστόσο των αντιπεριφερειαρχών, άρα και του κ. Φασούλα, θα γίνει από την Ιπποκράτους και όχι από τον κ. Σγουρό, κάτι που ικανοποίησε τον κ. Μίχα. Χθες πάντως για να διασκεδάσουν τις όποιες εντυπώσεις περί διαφωνιών, και οι τρεις, δηλαδή οι κκ. Σγουρός, Μίχας και Φασούλας βρέθηκαν μαζί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική