Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ ο κ. Μαντέλης

Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυήσεως 200.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο κ. Αναστάσιος Μαντέλης, μετά τη διαφωνία της ανακρίτριας και του εισαγγελέα η οποία λύθηκε χθες από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. Οι δικαστές έκριναν ότι ναι μεν υπάρχουν « σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος του κ. Μαντέλη» για την ανάμειξή του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, αλλά δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του οι νόμιμες προϋποθέσεις για να προφυλακιστεί.

Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυήσεως 200.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο κ. Αναστάσιος Μαντέλης, μετά τη διαφωνία της ανακρίτριας και του εισαγγελέα η οποία λύθηκε χθες από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Οι δικαστές έκριναν ότι ναι μεν υπάρχουν « σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος του κ. Μαντέλη» για την ανάμειξή του στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, αλλά δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του οι νόμιμες προϋποθέσεις για να προφυλακιστεί.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του έλυσε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μετά την απολογία του κ. Μαντέλη υπέρ της ανακρίτριας κ. Μαρίας Νικολακέα, η οποία είχε τη γνώμη ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, και όχι υπέρ του εισαγγελέα κ. Γιώργου Χατζίκου, ο οποίος έκρινε ότι ο κ. Μαντέλης έπρεπε να κρατηθεί προσωρινά για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στην κρίση των δικαστικών λειτουργών μέτρησε το γεγονός ότι ο κ. Μαντέλης « προσήλθε οικειοθελώς ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και κατέθεσε σχετικά με την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη, αν και βρισκόταν στο εξωτερικόόπου εργαζόταν», γεγονός που δεν τον καθιστά ύποπτο φυγής. Επιπλέον, εκτίμησαν οι δικαστές ότι αν παραμείνει ελεύθερος δεν θεωρείται ύποπτος για την τέλεση άλλων νέων αξιόποινων πράξεων, καθώς την τελευταία δεκαετία δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές, εργάζεται ως δικηγόρος και δεν κατέχει πλέον δημόσια θέση.

Την ίδια στιγμή, οι εφέτες ανακριτές κυρία Νικολακέα και κ. Ι. Φιοράκης έχουν ζητήσει να ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί υπαλλήλων του ΟΤΕ που μετείχαν σε επιτροπές οι οποίες συνδέονται με τη σύμβαση για την ψηφιοποίηση του δικτύου που είχε υπογράψει ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός με τη Siemens.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk