Κατερίνα ΜπατζελήΗ «Ιφιγένεια» του ανασχηματισμού

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή (φωτογραφία) ήταν εν τέλει η μοναδική από τα μέλη της κυβέρνησης που «πλήρωσε» την άρνησή της να είναι υποψήφια περιφερειάρχης στην Κεντρική Ελλάδα. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Πρωθυπουργό την προηγούμενη Πέμπτη στην Ιπποκράτους είχε έναν έντονο διάλογο με τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όμως δεν της άφησε πολλά περιθώρια δείχνοντας καθαρά ότι η απόφασή του ήταν ειλημμένη: η άρνηση θα σήμαινε και αποπομπή.

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή (φωτογραφία) ήταν εν τέλει η μοναδική από τα μέλη της κυβέρνησης που «πλήρωσε» την άρνησή της να είναι υποψήφια περιφερειάρχης στην Κεντρική Ελλάδα. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Πρωθυπουργό την προηγούμενη Πέμπτη στην Ιπποκράτους είχε έναν έντονο διάλογο με τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όμως δεν της άφησε πολλά περιθώρια δείχνοντας καθαρά ότι η απόφασή του ήταν ειλημμένη: η άρνηση θα σήμαινε και αποπομπή. Η κυρία Μπατζελή είναι ένα από τα στελέχη του ΠαΣοΚ που αναδείχθηκαν στην πρώτη γραμμή κατά την περίοδο ηγεσίας του κ. Παπανδρέου και προέρχεται από την ομάδα επιρροής του κ. Χρ. Παπουτσή. Είχε επιλεγεί από τον Πρωθυπουργό ως υποψήφια ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2004 και στην πενταετία που ακολούθησε είχε δυναμική παρουσία στις Βρυξέλλες. Τάχθηκε στο πλευρό του κ. Παπανδρέου την περίοδο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης με τον κ. Ευ. Βενιζέλο μετά τις εκλογές του 2007 και δύο χρόνια αργότερα πήρε το «πράσινο φως» για να πολιτευθεί στη Φθιώτιδα.

Πήρε αμέσως υπουργική θέση τον προηγούμενο Οκτώβριο και ήταν από τους πρώτους υπουργούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με αντιδράσεις και κινητοποιήσεις αγροτών τις πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠαΣοΚ. Δέχθηκε πολλές επικρίσεις για καθυστερήσεις στο έργο της, ενώ οι σχέσεις της με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk