ΓΝΩΜΗ

Κυβέρνηση… μεσονυκτίου

Η κυβέρνηση είχε εξαρχής όλα τα εχέγγυα να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ηταν ζήτημα… «πολιτικής τιμής» για τον πρωθυπουργό κ. Γ.Παπανδρέου να κερδίσει το πολιτικό και επικοινωνιακό παιχνίδι. Και αυτό, ειδικά μετά τις αρνήσεις κορυφαίων στελεχών του να δώσουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών που έδωσε λαβή στη ΝΔ να τον επικρίνει. Η ανακοίνωση του ανασχηματισμού στις μιάμιση τα ξημερώματα ακύρωσε επικοινωνιακά κάθε προσπάθεια αλλαγής του κλίματος. Η πολύωρη καθυστέρηση ενίσχυσε την πεποίθηση ότι κάτι δεν πήγε καλά στους πρωθυπουργικούς σχεδιασμούς.

Κυβέρνηση…  μεσονυκτίου | tovima.gr

Η κυβέρνηση είχε εξαρχής όλα τα εχέγγυα να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ηταν ζήτημα… «πολιτικής τιμής» για τον πρωθυπουργό κ. Γ.Παπανδρέου να κερδίσει το πολιτικό και επικοινωνιακό παιχνίδι. Και αυτό, ειδικά μετά τις αρνήσεις κορυφαίων στελεχών του να δώσουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών που έδωσε λαβή στη ΝΔ να τον επικρίνει.

Η ανακοίνωση του ανασχηματισμού στις μιάμιση τα ξημερώματα ακύρωσε επικοινωνιακά κάθε προσπάθεια αλλαγής του κλίματος. Η πολύωρη καθυστέρηση ενίσχυσε την πεποίθηση ότι κάτι δεν πήγε καλά στους πρωθυπουργικούς σχεδιασμούς. Αποδυνάμωσε πλήρως την κυβερνητική επιχείρηση να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα. Το μήνυμα που ήθελε η κυβέρνηση να στείλει στην κοινή γνώμη χάθηκε μέσα στη… μαύρη νύχτα. Το μόνο που θα θυμάται κανείς από αυτόν τον ανασχηματισμό δεν θα είναι τόσο η έκταση των αλλαγών και τα παζάρια για μια από τις πλέον πολυπληθέστερες κυβερνήσεις, αλλά το χρονικό σημείο των ανακοινώσεων. Ηταν η πρώτη φορά που η σύνθεση μιας κυβέρνησης ανακοινώθηκε ξημερώματα. Στο Μέγαρο Μαξίμου αγνόησαν ότι η επικοινωνία κερδίζεται στις λεπτομέρειες. Ετσι πλέον αυτό που θα θυμάται κανείς, εκτός από την «κυβέρνηση του βουνού», θα είναι η «κυβέρνηση του… μεσονυκτίου»!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk