Σύντομα διεθνή

* Vodafone Group: Σε αναζήτηση νέου προέδρου εξορμά ο βρετανικός κολοσσός κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι o αντικαταστάτης του νυν προέδρου σερ Τζον Μποντ θα πρέπει να έχει βρεθεί ως την ετήσια γενική συνέλευση της επόμενης χρονιάς. Επισημαίνεται ότι κατά την προηγούμενη γενική συνέλευση των μετόχων της Vodafone που έγινε τον Ιούλιο ομάδα μετόχων της είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να επιβάλει την απομάκρυνση του Μποντ ασκώντας έντονη κριτική για τη στρατηγική που ακολουθεί η Vodafone και για τις εξαγορές που πραγματοποιεί.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Vodafone Group: Σε αναζήτηση νέου προέδρου εξορμά ο βρετανικός κολοσσός κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι o αντικαταστάτης του νυν προέδρου σερ Τζον Μποντ θα πρέπει να έχει βρεθεί ως την ετήσια γενική συνέλευση της επόμενης χρονιάς. Επισημαίνεται ότι κατά την προηγούμενη γενική συνέλευση των μετόχων της Vodafone που έγινε τον Ιούλιο ομάδα μετόχων της είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να επιβάλει την απομάκρυνση του Μποντ ασκώντας έντονη κριτική για τη στρατηγική που ακολουθεί η Vodafone και για τις εξαγορές που πραγματοποιεί. Οι ίδιες πηγές πάντως αναφέρουν ότι η αναζήτηση νέου προέδρου είχε ξεκινήσει πριν από τα γεγονότα στη συνέλευση των μετόχων του Ιουλίου και ότι η έντονη κριτική έχει απλώς επιταχύνει τις διαδικασίες. * Βritish Αirways- Ιberia: Σε λίστα 12 υποψήφιων στόχων εξαγοράς φαίνεται ότι έχουν καταλήξει οι διοικήσεις των δύο αεροπορικών εταιρειών, ενώ οι αναλυτές κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη ανακατάταξη των τελευταίων ετών στον κλάδο των αερομεταφορών. Η αρχική λίστα των 40 στόχων που κατήρτισαν η Βritish Αirways και η Ιberia μειώθηκε στους 12 και περιλαμβάνει τόσο αεροπορικές εταιρείες μειωμένου κόστους (budget airlines) όσο και μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες σε αρκετές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδία και η Κίνα. Ορισμένες από αυτές τις εξαγορές θα γίνουν σχεδόν αμέσως, αναφέρει ο κ. Γουίλι Γουόλς, ο οποίος σύντομα αναλαμβάνει το «τιμόνι» της νεοσύστατης εταιρείας που προκύπτει από τη συγχώνευση των ΒΑ και Ιberia και η οποία θα αποκαλείται Ιnternational Αirlines Group.

* Ρetrobras: Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 32 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να προχωρήσει η βραζιλιάνικη κρατική εταιρεία πετρελαίου, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η Ρetrobras αναμένεται να διαθέσει στην αγορά περίπου 1,59 δισ. προνομιούχες μετοχές και 2,17 δισ. κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές αρχές της Βραζιλίας. Επιπλέον η εταιρεία ενδέχεται να πουλήσει επιπλέον 564 εκατ. προνομιούχες μετοχές σε περίπτωση που υπάρξει επαρκής ζήτηση.

* Santander: Σε μαζικές… προσλήψεις αναμένεται να προχωρήσει ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος αυξάνοντας το εργατικό του δυναμικό ακόμη και κατά 6.000 άτομα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Santander προσανατολίζεται να προχωρήσει σε προσλήψεις 600 εργαζομένων μέσα στους επόμενους μήνες με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός τους κατά 6.000 άτομα μέσα στην επόμενη διετία. Πρόκειται για επιπλέον θέσεις εργασίας από τους 5.000 εργαζομένους που περιλαμβάνονται στην εξαγορά των 318 υποκαταστημάτων της βρετανικής Royal Βank of Scotland την οποία ανακοίνωσε η Santander τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk