Μπαρόζο στους 27 της Ε.Ε.«Είτε κολυμπάμε όλοι μαζί, είτε βυθιζόμαστε ο καθένας μόνος του»

Σε ομιλία του στο Στρασβούργο, δήλωσε ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με ταχύτερο ρυθμό μέσα στους επόμενους 12 μήνες και ότι οι 27 χώρες της ΕΕ πρέπει να επιδείξουν πνεύμα αλληλεγγύης.

Με σταθερούς ρυθμούς επιτυγχάνεται η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η ανάπτυξη φέτος θα είναι υψηλότερη από τις αρχικές προβλέψεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε ομιλία του στο Στρασβούργο, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με ταχύτερο ρυθμό μέσα στους επόμενους 12 μήνες και ότι οι 27 χώρες της ΕΕ πρέπει να επιδείξουν πνεύμα αλληλεγγύης.

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από 27 διαφορετικές εθνικές λύσεις. Είτε κολυμπάμε όλοι μαζί, είτε βυθιζόμαστε ο καθένας μόνος του», τόνισε ο κ. Μπαρόζο.

Οι τελευταίες επίσημες προβλέψεις έκαναν λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 1% το 2010 στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και 0,9% για τις χώρες της ευρωζώνης, ενώ σύμφωνα με τους αρμόδιους οι αναθεωρημένες προβλέψεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του τρέχοντος μηνός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk