αντιεξουσιαστικά

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ συναντήθηκε την Κυριακή ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης (σκίτσο). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων της κεντρικής τράπεζας της Ρουμανίας για τη συμπλήρωση 130 χρόνων λειτουργίας που έγιναν στο Βουκουρέστι το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι δύο τραπεζίτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα αλλά και για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Συνάντηση
Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ συναντήθηκε την Κυριακή ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης (σκίτσο). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων της κεντρικής τράπεζας της Ρουμανίας για τη συμπλήρωση 130 χρόνων λειτουργίας που έγιναν στο Βουκουρέστι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

* * *
Οι δύο τραπεζίτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα αλλά και για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Ο κ. Ταμβακάκης συναντήθηκε επίσης και με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρουμανίας Μπουγκούρ Ιζαρέσκου.

Αναμέτρηση
Χθες ο απερχόμενος υφυπουργός Οικονομίας κ. Μ. Μπόλαρης και οι συνεργάτες του στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της πλατείας Κάνιγγος μάζευαν τα χαρτιά τους και αποχαιρετούσαν κόσμο. Τον κ. Μπόλαρη επισκέφθηκαν οι δύο γενικοί γραμματείς Εμπορίου και Καταναλωτή, οι κκ. Στ. Κομνηνός και Δ. Σπυράκος αντιστοίχως, και αλληλοευχήθηκαν «καλό κουράγιο».

* * *
Για τον κ. Μπόλαρη ίσως αποδειχθεί ότι τα προβλήματα της αγοράς είναι… μικρότερα από αυτά της εκλογικής αναμέτρησης για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη. Οπως πληροφορείται η στήλη, ο «αθόρυβος» υφυπουργός ευελπιστεί τα μάλα στη μεγάλη στήριξη που έχει από τη «δεξιά του Κυρίου».

* * *
Και, όπως λέγεται, γι΄ αυτό προκρίθηκε η επιλογή του από τον Πρωθυπουργό. Το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου θα ξέρουμε «αν η Παναγιά βάλει το χέρι της»…

Ησύχασαν
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «Libre Βelgique», λέγοντας πως «η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ» χρησιμοποιώντας μια παλαιά έκφραση του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου.

* * *
Είπε επίσηςότι η ανάκαμψη θα επιστρέψει το 2011 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κλίμα για την Ελλάδα στις αγορές θα αλλάξει στο τέλος του 2010, εκτιμώντας πως η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές στη διάρκεια του 2011.

* * *
Για την κοινωνική δυσαρέσκεια στην Ελλάδα απάντησε ότι «φυσικάυπήρξαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και θα συνεχιστούν. Αλλά δεν υπάρχουν πια δραματικές εξελίξεις». Μετά τη συνέντευξη, στις Βρυξέλλες ησύχασαν. Στην Αθήνα;

Οι… μαχητές
Τις προηγούμενες ημέρες μέλη των σωματείων εργαζομένων του Περάματος (που πρόσκεινται ή είναι μέλη του ΠΑΜΕ, κατά δήλωσή τους) επισκέφθηκαν εργολαβικές εταιρείες που εργάζονται στον εκσυγχρονισμό του Διυλιστηρίου Ελευσίνας και, με το γνωστό επιτακτικό ύφος, απαίτησαν από τους εργολάβους να προσλάβουν έλληνες εργατοτεχνίτες από μια δική τους λίστα.

* * *
Στην απάντηση ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ζήτησαν να αντικατασταθούν οι εργάτες που ήδη απασχολούνται και στη μεγάλη πλειονότητά τους (80%) είναι Ελληνες, προερχόμενοι μάλιστα κατά προτίμηση από τους ανέργους του Θριασίου.

* * *
Δεν είπαν πάντως από πότε ο άνεργος του Περάματος (με απόλυτο σεβασμό της στήλης στην ανάγκη του για δουλειά) δικαιούται διακριτική μεταχείριση σε σχέση με τον άνεργο της Ελευσίνας. Τουλάχιστον να ζητούσαν την πρόσληψη των πρόσφατα απολυμένων της Τυποεκδοτικής, να το συζητούσαμε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk