Οδηγίες του ΕΣΡ για την εμφάνιση των υποψηφίων στις εκλογές

Οι υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου από σήμερα και μέχρι τις εκλογές θα μπορούν να εμφανιστούν από δύο φορές σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και μία φορά σε τοπικούς και περιφερειακούς σταθμούς

Οι υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου από σήμερα και μέχρι τις εκλογές θα μπορούν να εμφανιστούν από δύο φορές σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και μία φορά σε τοπικούς και περιφερειακούς σταθμούς. Οπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Ι. Λασκαρίδης το ίδιο ισχύει και για τις συμμετοχές σε ραδιοφωνικούς εκπομπές. Στις εμφανίσεις περιλαμβάνονται προσωπικές συνεντεύξεις και συμμετοχές σε οργανωμένες συζητήσεις ακόμα κι αν αυτές γίνονται κατά τη διάρκεια δελτίων ειδήσεων. Οι παραβάτες των κανονισμών αυτών θα τιμωρούνται με πρόστιμα 50.000 – 100.000 ευρώ.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών (δήμαρχοι και περιφερειάρχες) καθώς και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες μέχρι την ανακήρυξη των συνδυασμών θα μπορούν να μετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις χωρίς περιορισμό εμφανίσεων με την προϋπόθεση ότι στη συζήτηση θα παίρνουν μέρος και τρεις ακόμα συνυποψήφιοι. Μετά την ανακοίνωση των συνδυασμών στις οργανωμένες συζητήσεις απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον των 2/3 των υποψηφίων.

Οι τωρινοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες που θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές θα μπορούν να εμφανίζονται επίσης σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς χωρίς περιορισμούς εφόσον η εμφάνισή τους οφείλεται σε έκτακτα και απρόβλεπτα γεγονότα που αφορούν στον δήμο τους ή την περιφέρειά τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk