Νέο σχέδιο Πετρέους

ΑφγανιστάνIσως σταλούν επιπλέον 2.000 στρατιώτες το επόμενο διάστημα

Τουλάχιστον 2.000 επιπλέον στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και αμερικανοί, ίσως σταλούν στο Αφγανιστάν τις ερχόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που προτείνει ο διοικητής της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους.

Τουλάχιστον 2.000 επιπλέον στρατεύματα, μεταξύ των οποίων και αμερικανικές δυνάμεις, ίσως σταλούν στο Αφγανιστάν τις ερχόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που προτείνει ο διοικητής της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους.

Ο Πετρέους δεν έχει σχολιάσει δημόσια την ανάγκη για περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, ωστόσο αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας και ανώτερος υπάλληλος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν την πληροφορία στο «CNN».

Η πρόταση του Πετρέους για επιπλέον στράτευμα ανακοινώθηκε στους ανώτερους υπαλλήλους του ΝΑΤΟ πίσω από κλειστές πόρτες.

Σύμφωνα με πηγή του ΝΑΤΟ, απαιτούνται επιπλέον 2.000 στρατιωτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον 750 άτομα που θα εκπαιδεύσουν τις αφγανικές δυνάμεις. Οι επιπλέον δυνάμεις θεωρούνται απαραίτητες για να αντιμετωπίσουν την ολοένα και αυξανόμενη απειλή των βομβιστικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με ανώτερο υπάλληλο του ΝΑΤΟ είναι «πιθανόν» ένα μέρος των επιπλέον δυνάμεων που θα σταλούν στο Αφγανιστάν να είναι αμερικανικά στρατεύματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk