Επίθεση στην Αντιπολίτευση

Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι το Μνημόνιο, δηλώνει η κυβέρνηση

Πλαστή χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη λογική της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποκτούν χαρακτήρα καταδίκης του Μνημονίου. Από πλευράς ΝΔ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για επιλογές ήττας από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι το Μνημόνιο, δηλώνει η κυβέρνηση | tovima.gr

Πλαστή χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη λογική της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποκτούν χαρακτήρα καταδίκης του Μνημονίου.

«Ορισμένοι αντιλαμβάνονται την πολιτική του μέλλοντος με όρους παρελθόντος και προσπαθούν να μεταφέρουν στην εκλογική μάχη για την αυτοδιοίκηση τις έριδες της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αψηφώντας έτσι τη βούληση των πολιτών για αλλαγές στο επιτελικό κράτος» δήλωσε.

Υπογράμμισε ότι το διακύβευμα είναι οι αλλαγές στο κράτος και ότι η ΝΔ «προσπαθεί να ξεπεράσει την ανυπαρξία της και της εσωτερικές της έριδες, θέτοντας ζήτημα ‘μνημόνιο ή όχι’».

Αναφορικά με τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων για τους ΟΤΑ, ο κ. Πεταλωτής εξέφρασε ικανοποίηση για την κατάληξή τους και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η προσέγγιση που έγινε από την επιτροπή και τον πρωθυπουργό ήταν με κριτήρια για το εάν τα προτεινόμενα πρόσωπα είναι ικανά, εάν θέλουν να υπηρετήσουν την αυτοδιοίκηση κι εάν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε στο πρόσωπό τους να συγκλίνουν ευρύτερες δυνάμεις.

Ερωτηθείς δε τι θα συμβεί εάν στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατέβουν στις εκλογές απέναντι στις επίσημες υποψηφιότητες του κόμματος, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «κάθε περίπτωση έχει τη βαρύτητα και την αξία της» και ότι «κεντρική επιλογή μας είναι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να έχουν συμβολή σε αυτή τη μάχη».

Από πλευράς ΝΔ ο εκπρόσωπος Πάνος Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι τα «μεγάλα στελέχη του Κινήματος προβλέπουν ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και για αυτό είπαν ‘όχι’ στον πρωθυπουργό».

Για δυστοκία κατάρτισης των ψηφοδελτίων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ:

«Η δυστοκία στην εξεύρεση σοβαρών υποψηφιοτήτων τραυματίζει καίρια την εικόνα του πρωθυπουργού. Οι επιλογές δεν έγιναν με κριτήριο «ποιος είναι ο καλύτερος», αλλά «διά της εις άτοπον απαγωγής», δηλαδή ποιος δημιουργεί τις λιγότερες αντιδράσεις στο κόμμα» τόνισε ο Κ. Αϊβαλιώτης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk