Και με την ΕΣΕΕ συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Και με την ΕΣΕΕ συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς | tovima.gr

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα συνάντηση, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Μετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., κ. Σταύρος Δήμας, οι Αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας, βουλευτής κ. Χρ.
Σταϊκούρας
, βουλευτής κ. Θ. Καράογλου και Ν. Μηταράκης, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής κ. Κ. Χατζηδάκης, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας, βουλευτής κ. Γ. Βρούτσης, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος κ. Αθ. Σκορδάς, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων κ. Σπ. Ευσταθόπουλος και η Γραμματέας της Ομάδας Παρακολούθησης του Προγράμματος Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας κα Ε. Ρωμαΐδου.

Μετά τη συνάντηση, δηλώσεις έκαναν ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας, βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρ. Σταϊκούρας και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης:

ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Αποτελεί κοινή διαπίστωση -και ομολογείται και από τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πλέον- ότι η »θεραπευτική αγωγή» του Μνημονίου είναι αναποτελεσματική. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει »φως στο τούνελ». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά από σχεδόν ένα χρόνο θητείας, βρίσκεται αντιμέτωπη με τα πεπραγμένα της. Οι πολίτες κατανοούν ότι δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα και προοπτική στην οικονομία, στην κοινωνία και στη χώρα

Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Εμείς ζητήσαμε ξεκάθαρες θέσεις, ξεκάθαρες προτάσεις, ξεκάθαρες λύσεις, ξεκάθαρη στήριξη και ξεκάθαρες πρωτοβουλίες για τη μικρομεσαία Eλληνική επιχειρηματικότητα. Τα αιτήματά μας, νομίζω, είναι τόσο δίκαια, που δεν υπάρχουν περιθώρια διαφωνίας. Όντως, συμφωνήσαμε σε όλα. Το θέμα είναι ποιος θα τα υλοποιήσει και πότε. Η Αγορά δεν έχει περιθώριο χρόνου. Δυστυχώς, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για την Αγορά. Tο διαπιστώνετε κι εσείς.

Νομίζω ότι η μικρομεσαία Ελληνική επιχειρηματικότητα πρέπει να γλιτώσει από τον αφελληνισμό και τον αφανισμό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Κορκίδη, είχατε δηλώσει ότι ένας ανασχηματισμός στο Υπουργικό Συμβούλιο θα δημιουργούσε περαιτέρω προβλήματα, μέχρι να ενημερωθούν οι νέοι Υπουργοί και να αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Εμμένετε σε αυτή τη θέση σας, μια που ανασχηματισμός είναι επί θύρας;

Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Ναι, εγώ εμμένω στη θέση αυτή. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε ανασχηματισμός θα δημιουργήσει καθυστερήσεις, τουλάχιστον έξι μηνών, μέχρι να ενημερωθούν οι νέοι Υπουργοί, Υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς. Πραγματικά, σας λέω ότι ο χρόνος δεν υπάρχει για κάτι τέτοιο. Θέλουμε, τουλάχιστον, τα τρία παραγωγικά Υπουργεία να υλοποιήσουν αυτά που μας έχουν υποσχεθεί και μετά μπορούν να αλλάξουν και να πάνε όπου θέλουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή έχουμε χιλιάδες λουκέτα τον τελευταίο χρόνο στις επιχειρήσεις, στις μικρομεσαίες κυρίως, εσείς πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει κάτι και να ανατραπεί αυτό το κλίμα;

Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα σας πω ότι υπάρχουν μείον 45.000 εργοδότες. Δηλαδή, ενώ έχουμε ανεργία 12%, έχουμε μείον 17% στον αριθμό των εργοδοτών. Η εικόνα και – αν θέλετε – η κατάσταση δεν αναστρέφεται τόσο εύκολα. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Πάντως, αυτό που μπορούμε να κάνουμε σίγουρα, είναι να κερδίσουμε χρόνο. Και αυτό μπορεί να γίνει με την αντικατάσταση και την αναπλήρωση – αν θέλετε – της ρευστότητας στην Αγορά, όχι με χρήμα, αλλά με χρόνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk