Φορολογικές απαλλαγές Τροπολογία για τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας

Απαλλαγή κατά 65% από το φόρο εισοδήματος μισθωτών υπηρεσιών προβλέπει για τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας η σχετική τροπολογία του νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις που κατέθεσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας. Στη ρύθμιση υπάγεται και η αποζημίωση ιατρών, νοσηλευτών και πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ για υπηρεσία με αεροπορικά μέσα.

<b>Φορολογικές απαλλαγές </b>Τροπολογία για τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας | tovima.gr

Κατά 65% θα απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες, από την 1η Ιανουαρίου 2010, τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας (πτητικό, καταδυτικό, ναρκαλιείας, αλεξιπτωτιστών, δυτών κλπ) καθώς και η ειδική αποζημίωση των ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με αεροπορικά μέσα για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε άτομα που ασθενούν.

Την σχετική τροπολογία – προσθήκη κατέθεσαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος στο νομοσχέδιο για την «Υπηρεσιακή εξέλιξη και Ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – Θέματα διοίκησης των Ε.Δ., στρατολογίας και συναφείς διατάξεις», το οποίο εισήχθη προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική