Παραμένει στο 1% το επιτόκιο

Το Δεκέμβριο θα εξετάσει η ΕΚΤ την «απόσυρση» των έκτακτων μέτρων για την κρίση

Από το Δεκέμβριο θα ξεκινά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χαράσσει την «στρατηγική εξόδου» από την πολιτική έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε ο Έβαλντ Νοβότνι του ΔΣ της ΕΚΤ. Οι αποφάσεις θα ληφθούν βάσει των προβλέψεων του τέλους του έτους, καθώς προς το παρόν η αβεβαιότητα παραμένει υπολογίσιμη, εκτιμά o Αυστριακός αξιωματούχος.

Το Δεκέμβριο θα εξετάσει η ΕΚΤ την «απόσυρση» των έκτακτων μέτρων για την κρίση | tovima.gr

Από το Δεκέμβριο θα ξεκινά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χαράσσει την «στρατηγική εξόδου» από την πολιτική έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε ο Έβαλντ Νοβότνι του ΔΣ της ΕΚΤ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Αυστριακός αξιωματούχος ανέφερε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν βάσει των προβλέψεων του τέλους του έτους, καθώς προς το παρόν η αβεβαιότητα σε κάποιους τομείς παραμένει υπολογίσιμη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΚΤ κράτησε -όπως ήταν αναμενόμενο- το επιτόκιό της στο χαμηλό τους 1%, μέτρο στο οποίο, μεταξύ άλλων, είχε καταφύγει μετά το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης. Το επιτόκιο βρίσκεται σε λογικά επίπεδα για τις περιστάσεις, συμπλήρωσε τη Δευτέρα ο Εβ.Νοβότνι.

Αρχικά, η Τράπεζα σχεδιάζει να αποσύρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα φέτος, αλλά οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη ενίσχυσαν τις επιφυλάξεις.

Οι δηλώσεις Νοβότνι βρίσκονται στο ίδιο κλίμα με εκείνες του συναδέλφου του στο ΔΣ (και πιθανότερου διαδόχου του Ζ.Κ.Τρισέ) Άξελ Βέμπερ, ο οποίος είχε αναφέρει πως οι σχετικές συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη δυναμική του πρώτου τριμήνου του 2011.

Ο Αυστριακός αξιωματούχος ανέφερε επίσης πως δεν βλέπει λόγο επέμβασης στην ισοτιμία του ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk