Προσέλκυση ξένων επενδύσεων Στην Διεθνή Έκθεση της Κίνας για τις επενδύσεις συμμετέχει η Invest in Greece

Στη 14η Διεθνή Έκθεση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (CIFIT 2010), που πραγματοποιείται το διάστημα 8 με 11 Σεπτεμβρίου στην πόλη Σιαμέν της Κίνας, συμμετέχει η εταιρία Invest in Greece, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα στο πλαίσιο ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας με την Κίνα η Invest in Greece προχώρησε και στη μετάφραση της ιστοσελίδας της στην κινεζική γλώσσα.

<b>Προσέλκυση ξένων επενδύσεων</b> Στην Διεθνή Έκθεση της Κίνας για τις επενδύσεις συμμετέχει η Invest in Greece | tovima.gr

Στη 14η Διεθνή Έκθεση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (CIFIT 2010), που πραγματοποιείται το διάστημα 8 με 11 Σεπτεμβρίου στην πόλη Σιαμέν της Κίνας, συμμετέχει η εταιρία Invest in Greece.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή της Invest in Greece υλοποιείται στο πλαίσιο του στρατηγικού της προγράμματος 2010 για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα και σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης της υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, στην Παγκόσμια Έκθεση WORLD EXPO 2010 και της συνάντησής της με τον Υπουργό Εμπορίου της Κίνας, κ. Τσεν Ντε Νινγκ.

Μάλιστα στο πλαίσιο ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας με την Κίνα η Invest in Greece προχώρησε και στη μετάφραση της ιστοσελίδας της στην κινεζική γλώσσα.

Στην έκθεση CIFIT η Invest in Greece θα βρίσκεται στο περίπτερο C274, με κεντρικό επικοινωνιακό μήνυμα «Νέα Εποχή για Επενδύσεις στην Ελλάδα» («Greece. Welcome to a new Investment Era») ενώ την Πέμπτη 9/9/2010 και ώρα 15:00 η εταιρία διοργανώνει επενδυτικό σεμινάριο στο περιθώριο της έκθεσης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προβάλει η Invest in Greece σε Κινέζους αξιωματούχους και επιχειρήσεις 150 συνολικά επενδυτικές προτάσεις ώριμων έργων στους τομείς του Τουρισμού, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Τεχνολογίας, των Τροφίμων, της Υγείας και της Διαχείρισης Αποβλήτων, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της έκθεσης, ηλεκτρονικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων (e-Book for investments).

Στο investment e-Book παρουσιάζονται επίσης οι δράσεις και πολιτικές της Κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ αναφέρονται όλες οι αλλαγές του θεσμικού πλαισίου που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο για τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθούν τέλος, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιριών που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την Ελληνική αγορά.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Invest in Greece στην CIFIT 2010, τα στελέχη της θα παρακολουθήσουν το διετές συνέδριο World Investment Forum που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εμπορίου και Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, UNCTAD, βραβεύοντας τους Οργανισμούς Προώθησης Επενδύσεων για τη δράση τους.

Η Invest in Greece έχει θέσει υποψηφιότητα στο διαγωνισμό παρουσιάζοντας την πολιτική και τη δράση της Κυβέρνησης για την προσέλκυση πράσινων επενδύσεων.

Η Διεθνής έκθεση για το εμπόριο και τις επενδύσεις πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Κίνα και είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο για την προώθηση των επενδύσεων και προσελκύει περισσότερους από 50.000 επενδυτές από 120 χώρες.

Σκοπός της έκθεσης είναι τόσο η παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Κίνα σήμερα, όσο και η προβολή των επενδυτικών ευκαιριών όλων των χωρών, μέσα από επενδυτικά τους σεμινάρια.

Η Invest in Greece «μιλάει» στη γλώσσα των Κινέζων

Στη μετάφραση της ιστοσελίδας της, www.investingreece.gov.gr, στην κινεζική γλώσσα προχώρησε η εταιρία Invest in Greece.

Η κινέζικη έκδοση της ιστοσελίδας είναι από σήμερα στον αέρα και έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από ενέργειες της Invest in Greece στην Ασία, σε μία περίοδο όπου η επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας ενισχύεται, διαρκώς.

Παράλληλα, στόχος είναι η πλήρης, άμεση και έγκυρη πληροφόρηση, των κινέζων επενδυτών και η διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος για γόνιμο επιχειρηματικό διάλογο.

Η ιστοσελίδα www.investingreece.gov.gr ανανεώθηκε, πλήρως, το 2009, με περιεχόμενο σε τέσσερις γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Μετά τα Κινεζικά, η Invest in Greece έχει προγραμματίσει την άμεση μετάφραση του ιστότοπου σε Αραβικά έως το τέλος Σεπτεμβρίου και Ισπανικά και Ρωσικά έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
Σίβυλλα
Helios Kiosk