Δεκατρείς οι νεκροί, κατά τη κυβέρνηση

Μοζαμβίκη Ήρεμη η κατάσταση μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις για την ακρίβεια

Στις διαδηλώσεις, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τη κυβέρνηση, η κατάσταση είναι περισσότερο ήρεμη. Αιφνίδια διακοπή των επικοινωνιών, πιθανόν από τη κυβέρνηση.

<b>Μοζαμβίκη </b>Ήρεμη η κατάσταση μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις για την ακρίβεια | tovima.gr

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν στις ταραχές που σημειώθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της ακρίβειας που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Μοζαμβίκη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας αναθεωρώντας προς τα πάνω προηγούμενο απολογισμό. Ηρεμία στη πρωτεύουσα σήμερα Δευτέρα, αλλά και αιφνίδια διακοπή των επικοινωνιών…

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω ότι το σύνολο των θανάτων ανήλθε από 10 σε 13», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ίβο Γαρίδο. Συνολικά 403 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ταραχές, διευκρίνισε ο υπουργός.

Το Σαββατοκύριακο και σήμερα Δευτέρα η κατάσταση ήταν περισσότερο ήρεμη, αν και πολλοί έμειναν στις κατοικίες τους από το φόβο νέων ταραχών. Στην πρωτεύουσα Μαπούτο περιπολούσαν πάντως αστυνομικοί ενώ αναφέρθηκαν και μερικές συλλήψεις.

Ωστόσο, σήμερα Δευτέρα οι πολίτες διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να στείλουν μηνύματα στα κινητά τους, αλλά δεν ήταν σαφές αν επρόκειτο για παρέμβαση της κυβέρνησης ή τεχνικό πρόβλημα. Οι Αρχές προσπαθούν, όπως έγινε γνωστό, να εντοπίσουν ποιοι έστειλαν τα μηνύματα που καλούσαν σε διαδηλώσεις.

Οι ταραχές προκλήθηκαν μετά την ανακοίνωση, την 1η Σεπτεμβρίου, από την κυβέρνηση μιας νέας αύξησης στην τιμή του ψωμιού, μετά τις πολλές αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου, του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κυβέρνηση δικαιολόγησε την αύξηση στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος λέγοντας ότι έπρεπε να καλύψει το κόστος ηλεκτροδότησης αγροτικών περιοχών.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα καλύψει μέρος της αύξησης στη τιμή με την κατάργηση φόρων και δασμών στα άλευρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
Σίβυλλα
Helios Kiosk