Βραζιλία Οριστικά «όχι» στο χαρτί από μία από τις παλαιότερες εφημερίδες της χώρας

Μία από τις πιο παλιές εφημερίδες της Βραζιλίας, η «Jornal do Brasil», που αποκαλείται από τους αναγνώστες της «Ζότα Μπε», εγκαταλείπει το χαρτί για να γίνει η πρώτη αποκλειστικά ψηφιακή εφημερίδα στη νότια Αμερική.

Μία από τις πιο παλιές εφημερίδες της Βραζιλίας, η «Jornal do Brasil», που αποκαλείται από τους αναγνώστες της «Ζότα Μπε», εγκαταλείπει το χαρτί για να
γίνει η πρώτη αποκλειστικά ψηφιακή εφημερίδα στη νότια Αμερική.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας φάσης στην ιστορία της εφημερίδας, που ιδρύθηκε το 1891 στο Ρίο ντε Ζανέιρο, θα δημοσιευθεί ένα άρθρο του προέδρου της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα «που έχει γραφτεί ειδικά για την περίσταση», όπως προανήγγειλε σήμερα η εφημερίδα.

«Συνεπής ως προς την παράδοση της πρωτοπορίας, η εφημερίδα για άλλη μία φορά βρίσκεται μπροστά από την εποχή της», διαφημίζει το ψηφιακό εγχείρημά της η εφημερίδα, η οποία ήταν η πρώτη στη Βραζιλία, το 1995, που δημιούργησε ιστοσελίδα.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, μέσα στις διαδοχικές οικονομικές κρίσεις, η εφημερίδα είδε την κυκλοφορία της να μειώνεται προς όφελος της ανταγωνίστριάς της, της εφημερίδας «Ο Globo».

Η «JB» δεν κατάφερε να ανακάμψει κυκλοφοριακά ούτε μετά την πώλησή της, το 2001.

Η εφημερίδα που τήρησε σταθερά αντίθετη γραμμή απέναντι στο στρατιωτικό καθεστώς και έχει δεχτεί επιθέσεις υπερασπιζόμενη την ελευθερία της έκφρασης, διαβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσει να είναι ευέλικτη, μοντέρνα και με επιρροή» και επιπλέον «περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον», δεδομένου ότι δεν θα τυπώνεται πλέον σε χαρτί.

Από την Τετάρτη και για τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες, η ηλεκτρονική σελίδα της «JB» θα είναι ανοικτή σε όλους τους επισκέπτες, αλλά στη συνέχεια θα έχουν πρόσβαση μόνον οι συνδρομητές.

Ωστόσο πολλοί φίλοι της εφημερίδας, εκτιμούν ότι το πέρασμα της «JB» αποκλειστικά στην ψηφιακή μορφή θα ενισχύσει την ανταγωνίστρια «O Globo» και θα της επιτρέψει να αποκτήσει ηγεμονικό ρόλο στον χώρο των ΜΜΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk