Ο θηλασμός προστατεύει τις μητέρες από τον διαβήτη

Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που δεν θηλάζουν τα μωρά τους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο θηλασμός βοηθά στο να απομακρύνεται το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς μετά τη γέννα. Εχει αποδειχθεί ότι το περιττό λίπος στην κοιλιά συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ…

ΛΟΝΔΙΝΟ Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που δεν θηλάζουν τα μωρά τους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο θηλασμός βοηθά στο να απομακρύνεται το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς μετά τη γέννα.

Εχει αποδειχθεί ότι το περιττό λίπος στην κοιλιά συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ οι οποίοι μελέτησαν 2.233 γυναίκες ηλικίας 40-78 ετών.

Οπως επισημαίνουν, η έκρηξη εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2 στις γυναίκες στον δυτικό κόσμο οφείλεται πιθανότατα στο ότι ο τρόπος ζωής στις αναπτυγμένες κοινωνίες έχει οδηγήσει στο να μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των γυναικών που θηλάζουν τα μωρά τους.

«Η δίαιτα και η σωματική άσκηση είναι οι δύο γνωστότεροι παράγοντες παρεμπόδισης της εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2. Οπως φαίνεται όμως και ο θηλασμός πρέπει να προστεθεί σε αυτούς, αφού περιορίζει το λίπος που δημιουργείται στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης» αναφέρει στην «Daily Μail» η Ελέανορ Σβαρτζ , επικεφαλής της έρευνας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk