ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Στα 100 χιλιάρικα πέφτει η εγγύησηγια τον κ. Αγγέλου

Στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών εναπόκειται πλέον ο προσδιορισμός του ποσού της εγγύησης που έχει επιβληθεί στον κ. Ι. Αγγέλου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, καθώς χθες με εισαγγελική εισήγηση προτείνεται η περαιτέρω μείωση της εγγυοδοσίας. Ειδικότερα, η εισαγγελέας Εφετών κυρία Μαρία Μαλούχου προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο να «πέσει» στα 100.000 ευρώ η εγγύηση των 300.000 ευρώ η οποία έχει επιβληθεί για να διασφαλιστεί η παρουσία του κ.

Στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών εναπόκειται πλέον ο προσδιορισμός του ποσού της εγγύησης που έχει επιβληθεί στον κ. Ι. Αγγέλου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, καθώς χθες με εισαγγελική εισήγηση προτείνεται η περαιτέρω μείωση της εγγυοδοσίας. Ειδικότερα, η εισαγγελέας Εφετών κυρία Μαρία Μαλούχου προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο να «πέσει» στα 100.000 ευρώ η εγγύηση των 300.000 ευρώ η οποία έχει επιβληθεί για να διασφαλιστεί η παρουσία του κ. Αγγέλου ενώπιον τόσο των εφετών ανακριτών όσο και του Δικαστηρίου, στην περίπτωση που παραπεμφθεί σε δίκη για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Η κυρία Μαλούχου, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγει στο ποσόν των 100.000 ευρώ λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα της κατηγορίας (ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος) σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση του κατηγορουμένου. Η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε το κύριο αίτημα για άρση του μέτρου της εγγυοδοσίας. Προτείνει ως χρόνο καταβολής του ποσού, στην περίπτωση που η πρότασή της γίνει δεκτή από το Δικαστικό Συμβούλιο, την 20ή Σεπτεμβρίου. Ο κ. Αγγέλου αναμένεται να υποβάλει, μέσω των συνηγόρων του κ. Ζήση Κωνσταντίνου και κυρίας Ράνιας Καραπλιάνη, αίτημα στην ειδική εφέτη ανακρίτρια κυρία Ειρήνη Καλού ζητώντας παράταση του χρονικού διαστήματος.

Σημειωτέον ότι στον κ. Αγγέλου αμέσως μετά την απολογία του για την υπόθεση του Βατοπαιδίου είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης 400.000 ευρώ. Στη συνέχεια η κυρία Καλού με διάταξή της, κάνοντας εν μέρει δεκτή την αίτηση του κ. Αγγέλου, μείωσε το ποσό της εγγυοδοσίας στα 300.000 ευρώ.

* Σήμερα έχει προγραμματιστεί να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος . Θα καταθέσει σχετικά με την οικονομική ζημία του Δημοσίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk