* 3Μ: Σημαντική συμφωνία στον χώρο της τεχνολογίας ανακοινώθηκε χθες, με την εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας να επιβεβαιώνει ότι προτίθεται να διαθέσει 10,5 δολάρια ανά μετοχή για την εξαγορά της Cogent Ιnc. σε μια επικείμενη συμφωνία που αποτιμά την επιχείρηση βιομετρικής ταυτοποίησης στα 943 εκατ. δολάρια. Το τίμημα που διαθέτει η 3Μ φέρει premium περίπου 18% πάνω από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Cogent πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας. Σημειώνεται ότι τα μηχανήματα της Cogent χρησιμοποιούνται για ηλεκτρονική απεικόνιση δαχτυλικών και αποτυπωμάτων παλάμης, τα οποία κρυπτογραφούν σε βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται για συγκρίσεις και ανίχνευση.
* Ρosco: Στην εξαγορά της Daewoo Ιnternational Corp. αντί 2,8 δισ. δολαρίων προχωρεί η κορεατική, τρίτη μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο, στο πλαίσιο του ευρύτερου επεκτατικού της προγράμματος, καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο εξαγοράς της νορβηγικής Εlkem ΑSΑ, της κατασκευάστριας εταιρείας σιλικόνης για τα ηλιακά «πάνελ». Οπως ανακοινώθηκε επισήμως, η Ρosco- στους μετόχους της οποίας συγκαταλέγεται και ο κ. Γουόρεν Μπάφετ- θα εξαγοράσει το 68,15% της Daewoo Ιnternational, του πολυσχιδούς ομίλου που μεταξύ άλλων διαχειρίζεται ένα εμπορικό κέντρο, δραστηριοποιείται στο εμπόριο ανταλλακτικών αυτοκινήτων, αλλά κυρίως έχει μερίδια σε ορυχεία νικελίου και άνθρακα, όπως και σε κοιτάσματα πετρελαίου στο Βιετνάμ, και επίσης διαχειρίζεται έργα φυσικού αερίου.
* Αccor: Οι περικοπές των δαπανών και η αυξημένη ζήτηση για κλίνες βοήθησαν τον ευρωπαϊκό ξενοδοχειακό κολοσσό να διπλασιάσει τα λειτουργικά του κέρδη το α΄ εξάμηνο. Η Αccor παρουσίασε κέρδη 154 εκατ. ευρώ το εξεταζόμενο διάστημα, με αύξηση πωλήσεων 6,1% και πλέον. Η Αccor, που εδρεύει στο Παρίσι, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο και διαθέτει επιχειρήσεις σε 90 χώρες κάτω από τις «φίρμες» των Sofitel, Formule 1, Μercure και Ιbis.
* Τiffany & Co: Καλύτερα των αναμενόμενων τριμηνιαία αποτελέσματα παρουσίασε η κορυφαία κοσμηματοποιία πολυτελείας, χάρη στη μεγάλη αύξηση των πωλήσεών της σε Ασία και Ευρώπη αλλά και στις αυξημένες τιμές των προϊόντων. Η Τiffany, επίσης, αναβάθμισε τους ετήσιους στόχους κερδών. Οι πωλήσεις σε όλο τον πλανήτη, σε καταστήματα που λειτουργούν επί ένα έτος τουλάχιστον, αυξήθηκαν κατά 5%. Στην Ασία, πλην Ιαπωνίας, αυξήθηκαν κατά 7% με ιδιαίτερη ισχύ σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ, ενώ στην Ευρώπη η άνοδος έφτασε το 21%. Οι πωλήσεις στη «ναυαρχίδα» της Τiffany στο Μανχάταν βελτιώθηκαν κατά 8%, ενώ στην Ιαπωνία η διάθεση μειώθηκε κατά 7%.