Στα 770 εκατ. ευρώ ανέρχεται η υστέρηση στα δημόσια έσοδα, όπως είπε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει υστέρηση 770 εκατομμύρια ευρώ στα έσοδα», ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, προσθέτοντας πως «θα πρέπει να περιμένουμε και τους υπόλοιπους μήνες, ώστε να δούμε αν η υστέρηση αυτή είναι πραγματική και αν δημιουργεί προβλήματα».

Ο υφυπουργός Οικονομικών επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα εντός του 2010, πέρα αυτών που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

«Κανένα νέο μέτρο μέχρι το τέλος του 2010 -πλην όσων έχουν καταγραφεί στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο- δεν θα πάρει η κυβέρνηση, παρά το πραγματικό έλλειμμα στα έσοδα», σημείωσε.

Ο κ. Σαχινίδης είπε, τέλος, ότι αποτελεί κεντρική απόφαση να μην αφεθούν επιχειρήσεις και αγορά να αντιμετωπίσουν προβλήματα, προαναγγέλλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, κυβερνητική παρέμβαση.

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά στα έσοδα εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι τα έσοδα είναι αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, αλλά επεσήμανε ότι η υστέρηση που παρουσιάζεται σε αυτά, οφείλεται στο ότι δεν έχουν υπολογιστεί συγκεκριμένα έσοδα από συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένη φορολογία.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι στο τέλος και μέχρι ενός βαθμού, τα έσοδα θα ανταποκρίνονται στους στόχους της κυβέρνησης και ότι από εκεί και πέρα θα υπάρχει μια αναπλήρωση, από περιστολή περαιτέρω δαπανών.