Ακριβότερα τιμολόγια από την 1η Σεπτεμβρίου

ΕΥΑΘ Ακριβότερο το νερό για τους Θεσσαλονικείς από αύριο

Ακριβότερα, κατά 5% με 12% θα πληρώνουν από την 1η Σεπτεμβρίου το νερό οι περίπου 500.000 καταναλωτές της ΕΥΑΘ. Ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Παπαδάκης, παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου, από τα οποία προκύπτει μείωση κερδών.

<b>ΕΥΑΘ </b>Ακριβότερο το νερό για τους Θεσσαλονικείς από αύριο | tovima.gr

Ακριβότερα, κατά 5% με 12% θα πληρώνουν από την 1η Σεπτεμβρίου το νερό οι περίπου 500.000 καταναλωτές της ΕΥΑΘ. Ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Παπαδάκης, παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου, από τα οποία προκύπτει μείωση κερδών.

Ειδικότερα, ο τζίρος της ΕΥΑΘ διαμορφώθηκε στα 37,733 εκατ. ευρώ, έναντι των 40,468 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (-6,76%), γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη οφείλεται σημαντικά και στον περιορισμό της οικοδομικής δραστηριότητας, αλλά και της κατανάλωσης κατά 2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 12,884 εκατ. ευρώ, έναντι 14,872 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο πέρυσι (-13,36%) και τα μετά φόρων κέρδη υποχώρησαν σε 6,242 εκατ. ευρώ, από 11,011 εκατ. ευρώ (-43,3%).

Ο κ.Παπαδάκης ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για ποσό ύψους 1,7 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκε το 2006 από την προηγούμενη διοίκηση σε έργο αποκατάστασης βλαβών στο δίκτυο της ΕΥΑΘ, έργο που, όμως όπως είπε, δεν έγινε ποτέ.

Σχετικά με τις αυξήσεις τόνισε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου το νερό θα τιμολογείται με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του 2006, σημειώνοντας πως στη μέση κατανάλωση οι αυξήσεις αφορούν σε 1 ευρώ το μήνα.

Επιπλέον, επισήμανε ότι στο τέλος Νοεμβρίου ψηφίζεται ο πρώτος προϋπολογισμός της εταιρίας, ενώ αναφέρθηκε και στις υποδομές της ΕΥΑΘ τονίζοντας ότι είναι πλέον γερασμένες και για αυτό κρίνεται επιτακτική η συντήρησή τους.

Αναφερόμενος στα έργα που απαιτείται να υλοποιηθούν άμεσα, αναφέρθηκε στο δεύτερο κλάδο του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού στο βιολογικό καθαρισμό, ενώ σχετικά με τη δυναμικότητα του διυλιστηρίου της εταιρίας, που σήμερα επεξεργάζεται 150.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, τόνισε ότι εντός της επόμενης διετίας αναμένεται αυτή να διπλασιαστεί και να φθάσει στα 300.000 κυβικά μέτρα νερού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk