Χωρίς σχόλιο
Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Ατλάντικ επιχείρησε χθες να διαψεύσει ορισμένες πληροφορίες που δημοσίευσε σε σχετικό ρεπορτάζ «Το Βήμα της Κυριακής». * * *
Πράγματι, η διοίκηση της εταιρείας έχει δίκιο να λέει ότι η πρόταση για αποχώρηση υπαλλήλων (παραίτηση και μετά καταβολή του 50% της αποζημίωσης)

δεν έγινε σε κατάστημα της περιοχής Πατησίων, αλλά στα καταστήματα της αλυσίδας που βρίσκονται στις περιοχές της Αττικής (Μιχαήλ Βόδα 67), της Μεταμόρφωσης και των Εξαρχείων.

* * *
Επίσης, πράγματι δεν οφείλει σε βορειοελλαδίτη τυροκόμο 7 εκατ. ευρώ, αλλά 4,5 εκατ. ευρώ. Εξάλλου η πληροφορία που δημοσιεύθηκε σχετικά με την προσπάθεια που κατέβαλε η αλυσίδα για να ενταχθεί σε προμηθευτικό οργανισμό είναι έτσι ακριβώς. Οτι δηλαδή έκανε συζητήσεις με τον μεγαλύτερο προμηθευτικό οργανισμό, οι οποίες όμως δεν ευδοκίμησαν.

* * *
Τέλος, αφήνουμε ασχολίαστη την αναφορά που περιέχεται στην ανακοίνωση ότι «οι αποπληρωμές των υφιστάμενων υποχρεώσεων εκτελούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα πληρωμών που εφαρμόζει η εταιρεία»!

Αίτημα
Τρέχουν οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ για να αποτρέψουν τυχόν αλλαγές στο καθεστώς των κλαδικών συμβάσεων με αφορμή την αναφορά στο επικαιροποιημένο μνημόνιο για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Για τον λόγο αυτόν με επιστολή ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο (σκίτσο)

προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις θέσεις τους.

* * *
«Σας αποστέλλουμε την επιστολή αυτή ζητώντας να ορίσετε άμεσα συνάντηση μαζί μας» αναφέρουν σχετικά στην επιστολή. Το θέμα είναι αν θα προλάβουν αυτόν τον υπουργό ή θα συναντηθούν με τον επόμενο.

Προβλέψεις
Εξαγορές και συγχωνεύσεις σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας «βλέπει» η ΜΙG χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή «μονόδρομο ώστε με τη βοήθεια των συνεργειών που θα προκύψουν να μπορούν οι εταιρείες να συμβάλουν θετικά με τιμές προϊόντων και επίπεδα υπηρεσιών που θα ανταποκρίνονται στη μειωμένη καταναλωτική δύναμη των πολιτών».

* * *
Η διοίκηση της ΜΙG εκτιμά ότι η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ, θα στραφεί πλέον χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση σε πολιτικές ανάπτυξης, δημιουργίας περιβάλλοντος φιλικού προς τις επιχειρήσεις και προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

* * *
Μόλις γίνει αυτό, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η ΜΙG με εταιρείεςηγέτιδες σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας και μεγάλη κεφαλαιακή επάρκεια θα έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αντιστρέψει τις ζημιές αυτής της περιόδου σε κέρδη και να ανταμείψει τους μακροπρόθεσμους μετόχους της». Πάντως ως προς τον χρόνο της ανταμοιβής δεν γίνεται πρόβλεψη.

Νέο μοντέλο
Εκθεση-καταπέλτη για τις ελληνικές μετοχές εξέδωσε η Citi με ημερομηνία 26 Αυγούστου, συστήνοντας στους πελάτες της να πουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στη Νότια Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα βλέπει πτώση των τιμών στα χρηματιστήρια Ελλάδας, Πορτογαλίας, Βελγίου και Ιρλανδίας, και προτείνει αγορές σε Αυστρία, Φινλανδία, Ολλανδία και Σουηδία.

* * *
Οπως τονίζουν οι αναλυτές του οίκου, η σύσταση αυτή εκδίδεται μετά τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου προβλέψεων, στο οποίο λαμβάνονται υπόψη τα τελευταία μακροοικονομικά δεδομένα, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της χώρας μας.