ΤΕΛ ΑΒΙΒ Τη διεξαγωγή κατ΄ ιδίαν συνομιλιών με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς δύο φορές τον μήνα προτείνει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, εν όψει της έναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στις 2 Σεπτεμβρίου, στον Λευκό Οίκο, υπό την αιγίδα του Μπαράκ Ομπάμα. Κυβερνητική πηγή στο Τελ Αβίβ δήλωσε ανωνύμως ότι ο κ. Νετανιάχου ενημέρωσε αρκετούς από τους υπουργούς του για την πρόταση αυτή, υπογραμμίζοντας ότι για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων είναι «σημαντικό οι συνομιλίες να διεξαχθούν μεταξύ ηγετών και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μυστικότητα» .

ΛΟΝΔΙΝΟ Η Βritish Αirways απολογήθηκε στους επιβάτες πτήσης της για ένα επείγον μήνυμα που ανέφερε ότι επρόκειτο το αεροπλάνο τους να συντριβεί στη θάλασσα και μεταδόθηκε κατά λάθος. Περίπου 275 επιβάτες επέβαιναν στην πτήση από το Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου με προορισμό το Χονγκ Κονγκ. Το αεροπλάνο πετούσε επάνω από τη Βόρεια θάλασσα όταν ακούστηκε το αυτοματοποιημένο μήνυμα. Το πλήρωμα συνειδητοποίησε το λάθος γρήγορα και έσπευσε να καθησυχάσει τους έντρομους επιβάτες. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα ή για μηχανική βλάβη.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ Την πρόθεση να αποσύρει εντός του 2011 τα σουηδικά στρατεύματα που έχουν σταλεί στο Αφγανιστάν σε περίπτωση που κερδίσει τις γενικές εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η αριστερή αντιπολίτευση στη Σουηδία. Τα τρία αριστερά κόμματα της Σουηδίας (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και πρώην Κομμουνιστές), που μάχονται εναντίον της απερχόμενης κεντροδεξιάς κυβέρνησης, επιθυμούν η αποχώρηση των στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν να αρχίσει από τις αρχές του επόμενου έτους. Ο νυν υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ κατέκρινε το σχέδιο της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι η δημοσιοποίηση ενός τέτοιου χρονοδιαγράμματος αυξάνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι σουηδοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

ΣΙΔΝΕΪ Επιστολή συγγνώμης αναγκάστηκε να στείλει καθολικό σχολείο της Αυστραλίας στους γονείς μιας τάξης 10χρονων μαθητών, οι οποίοι πληροφορήθηκαν με φρίκη ότι σε διαγωνισμό για την καλύτερη μεταμφίεση βραβεύτηκε τελικά ένα αγοράκι που είχε ντυθεί… Αδόλφος Χίτλερ. Αυτό που εξόργισε περισσότερο τους γονείς ήταν πως το αγόρι, εκτός από το κλασικό μικρό μουστάκι, είχε συμπεριλάβει στην αυτοσχέδια στολή του ακόμη και το διαβόητο περιβραχιόνιο με τη σβάστικα, που δεν έλειπε ποτέ από το δεξί χέρι του «Φίρερ». Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής του σχολείου, που έχει έδρα το Περθ, άφησε να εννοηθεί πως η αντίδραση των γονιών ήταν υπερβολική.