Η ατάκα της εβδομάδας: Χρήστος Ζαμπούνης («βασιλικός σχολιαστής») για τον γάμο Νικολάου- Τατιάνας στις Σπέτσες: «Αυτή η τελετή μπορεί να γίνει παράδειγμα και για άλλους γάμους! Πρόκειται για το μεγαλείο της απλότητας!». Η αλήθεια είναι ότι οι σεκιουριτάδες-βατραχάνθρωποι που περιπολούσαν από θαλάσσης ήταν ντυμένοι εξαιρετικά απλά, μόνο με τις αδιάβροχες στολές τους!

Τα κανάλια ανασυντάσσονται, που λέει ο λόγος. Οι σταρ, μαυρισμένοι και καλοφαγωμένοι, επιστρέφουν από τις διακοπές τους και ετοιμάζονται να πάρουν θέση μπροστά στις κάμερες. Δυστυχώς όμως η ερχόμενη σεζόν κάθε άλλο παρά ενδιαφέρουσα αναμένεται: περσινά ξινά σταφύλια μάς σερβίρουν τα κανάλιακαι καλή μας όρεξη. Περσινά ξινά σταφύλια, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η ρουτίνα και το χαμηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών έχουν πλέον γίνει κανόνας, εύκολη λύση· το ταγκισμένο βούτυρο στο μπαγιάτικο ψωμί ενός λαού που δεν έχει πολλές απαιτήσεις, μόνο να γεμίζει την μπάκα του κι ας είναι αμφίβολης (ή και κακής) ποιότητας η τροφή του. Οι μη έχοντες Νova, Conne-x ή οποιαδήποτε άλλη «δίοδο» στο εξωτερικό είναι καταδικασμένοι στην πλήξη.

Υπουργοί, βουλευτές, φιλόδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες ήταν οι μοναδικές live παρουσίες στην καλοκαιρινή τηλεόραση. Εξαιρετικά βαρετοί και προβλέψιμοι. Εκείνοι, ένας- δύο εναπομείναντες παρουσιαστές και η Σεχραζάτ με τον Ονούρ- «τεσεκιούρ εντερίμ» στους γείτονες, για τη φτηνή συγκίνηση που μας χάρισαν… Αυτιάδες, Παπαδάκηδες, Καμπουράκηδες και (ανεπίδεκτες) Μελέτη(ς) επανέρχονται, για να πάρουν το παιχνίδι στα χέρια τους. Πάλι οι ίδιοι. Σε όλα τα κανάλια οι ίδιοι. Τα ερωτήματα, από καιρό λυμένα ή και αναπάντητα ακόμα, παραμένουν εδώ και χρόνια: πού θα πάει φέτος η Ελλη Στάη; Τι θα κάνει η Χριστίνα Λαμπίρη; Τι ετοιμάζει η Τατιάνα Στεφανίδου; Θα προηγηθεί στα νούμερα ο Γιώργος Αυτιάς του Γιώργου Παπαδάκη; Ως πότε θα ασχολούμαστε με τον «πόλεμο» των δύο Γιώργηδων;

Η Οπρα Γουίνφρεϊ σταμάτησε την εκπομπή της, ο Λάρι Κινγκ «κρέμασε» τις διάσημες τιράντες του… Νέα πρόσωπα ετοιμάζονται να τους διαδεχτούν στις θέσεις τους. Ανανέωση! Κι εμείς εδώ προσπαθούμε ακόμα να αποκαταστήσουμε επαγγελματικά τη Ρούλα Κορομηλά. Τέτοια μιζέρια. Είναι εμφανές: η γερασμένη ελληνική τηλεόραση δεν αντέχει τα νέα πρόσωπα. Ή κάνει ό,τι μπορεί για να τα κάψει- βλέπε Κατερίνα Ζαρίφη – ή τα αποσύρει, προτού καν τα αφήσει να λάμψουν. Περίτρανη απόδειξη η περίπτωση της ξύπνιας τηλεοπτικώς Αντας Λιβιτσάνο υ: εκεί που την προόριζαν για την παρουσίαση του «Greek Ιdol» την πέταξαν με συνοπτικές διαδικασίες στα παρασκήνια της παραγωγής, να κάνει πότε-πότε μερικές άνευ ουσίας ερωτήσεις στους συμμετέχοντες, για να βγάλουν μπροστά την Κορομηλά! Γιατί με αυτό ασχολούμαστε εδώ και πολλάπολλά- χρόνια: με την αποκατά σταση της Ρούλας. Η οποία Ρούλα, παρεμπιπτόντως, δεν αποκαθίσταται με τίποτα!

Τι θα δούμε τη χρονιά που έρχεται; «Το νησί», «το νησί» και πάλι «το νησί». Η τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Βικτόρια Χίσλοπ είναι η μοναδική ελπίδα μας για κάτι καινούργιο. Τόσα και τόσα κανάλια και δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε άλλο! Τι να πούμε και για την ΕΡΤ που όλο… ανανεώνεται; Μήπως ήρθε ο καιρός να αφαιρεθούν τα τέλη που πληρώνουμε για χάρη της από τον λογαριασμό της ΔΕΗ;