Ο Γιόνας Καζλάουσκας αφού δήλωσε χαρούμενος για την εμφάνιση της πρώην ομάδας του Κίνας, τόνισε ότι η Εθνική Ελλάδας πρέπει να βελτιώσει την ψυχολογία της.

«Κάτι δεν πήγαινε καλά στο μυαλό μας και πρέπει να το αλλάξουμε. Είναι θέμα ψυχολογίας» είπε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός , ενώ ο Νίκος Ζήσης από τους κορυφαίους τόνισε ότι κρατά μόνο τη νίκη από την πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ.

Γιόνας Καζλάουσκας: «Συγχαρητήρια στην Κίνα, έκανε μεγάλο παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτούς. Εμείς παίξαμε με προβλήματα, με την τιμωρία για τα επεισόδια με τη Σερβία και την ήττα από τις ΗΠΑ Δεν παίξαμε τόσο καλά όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. Μας έλειψαν οι δύο παίκτες. Ο Σόφο μπορούσε να μας δώσει inside game, ενώ ο Φώτσης θα μπορούσε να μας προσφέρει μακρινό σουτ. Παράλληλα ο Περπέρογλου είχε πυρετό χθες και δεν ήταν 100% υγιής. Η άμυνά μας ήταν κακή, ενώ στην επίθεση διστάζαμε σε αρκετές περιπτώσεις αν και είχαμε καλές προϋποθέσεις για σουτ. Αυτό μας προκάλεσε νευρικότητα. Κάτι δεν πήγαινε καλά στο μυαλό μας και πρέπει να το αλλάξουμε. Είναι θέμα ψυχολογίας. Είναι καλό ότι κερδίσαμε πάντως και πλέον κοιτάζουμε μπροστά. Το ματς της Κυριακής θα είναι διαφορετικό. Το Πουέρτο Ρίκο είναι δυνατή ομάδα και τη σεβόμαστε», είπε ο Λιθουανός προπονητής.

Νίκος Ζήσης: «Είναι μια καλή νίκη για την ομάδα μας. Δεν κάναμε καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα στην άμυνα. Επιτρέψαμε στην Κίνα να πετύχει πολλά εύκολα καλάθια. Ο Γι έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και εμείς δεν είχαμε αυτοπεποίθηση. Αυτό ήταν λάθος μας. Για να φτάσουμε ψηλά σε αυτή τη διοργάνωση πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Η ζώνη της Κίνας μάς έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά δεν είχαμε υψηλά ποσοστά. Είναι τυχεροί που βρήκαν τον Διαμαντίδη σε κακή μέρα. Συνοψίζοντας, είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, όχι με την εμφάνισή μας, ιδιαίτερα στην άμυνα».

«Δεν σκεφτόμαστε το ματς με την Τουρκία ακόμη, αλλά μόνο αυτό με το Πουέρτο Ρίκο. Θα προετοιμαστούμε για αυτό και μετά θα δούμε το παιχνίδι της Τρίτης. Σίγουρα θα είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, αλλά δεν θα μας απασχολήσει μέχρι να τελειώσει ο αγώνας της Κυριακής».

Μπομπ Ντάνγουολντ (προπονητής Κίνας): «Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Χρησιμοποιήσαμε πολύ τη ζώνη για να περιορίσουμε την επίθεση της Ελλάδας. Όμως χάσαμε πολλά ριμπάουντ, είχαμε πολλές άστοχες βολές και δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, στην οποία πιστέψαμε. Για μένα η εμφάνισή μου δεν αποτελεί έκπληξη. Δουλέψαμε σκληρά όλο το καλοκαίρι και είμαστε μία νεανική ομάδα, που παλεύει μέχρι το τέλος, αλλά κάνει και λάθη. Είχαμε πολλές καλές στιγμές, αλλά και κάποιες κακές. Πάντως οι παίκτες μου παίρνουν άριστα από μένα. Βγάζω το καπέλο μου στην Κίνα».

Σουν Γιούε (παίκτης Κίνας): «Αισθάνομαι άσχημα γιατί χάσαμε. Όμως πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε και να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Δεν ένιωσα κάτι ιδιαίτερο που αντίπαλός μας ήταν ο Γιόνας Καζλάουσκας. Εκτιμώ πολύ ότι με επέλεξε στην ομάδα, όταν ήταν προπονητής μας».