Τελευταία προειδοποίηση προς τους βουλευτές του να στηρίξουν τις επιλογές του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαράς. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ και των στενών επιτελών του βρίσκονται το τελευταίο διάστημα δύο βουλευτές, οι οποίοι αν δεν συμμορφωθούν με τις επιθυμίες της Ρηγίλλης θα δουν μπροστά τους το φάσμα της διαγραφής. Πρόκειται για τη βουλευτή Αργολίδας κυρία Ελσα Παπαδημητρίου και τον βουλευτή Φθιώτιδας κ. Αθ. Γιαννόπουλο.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι έχει σταλεί και στους δύο σαφές τελεσίγραφο να κάνουν δηλώσεις υποστήριξης στους υποψηφίους της ΝΔ στις περιφέρειές τους, στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα αντιστοίχως. Αν αυτό δεν γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε οι διαγραφές τους πρέπει να θεωρούνται πολύ πιθανές. Και θα αποτελέσουν μήνυμα και προς άλλους επίδοξους αντιφρονούντες ότι «τα ψέματα τελείωσαν» και όλοι πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τις κεντρικές επιλογές της κομματικής ηγεσίας.

Η Ρηγίλλης θα παρακολουθήσει στενά τις κινήσεις και των δύο βουλευτών σε τοπικές εκδηλώσεις στις περιφέρειές τους την προσεχή εβδομάδα. Δεν φαίνεται πάντως τόσο η κυρία Παπαδημητρίου όσο και ο κ. Γιαννόπουλος να επιλέγουν αυτή τη στιγμή την κατά μέτωπον σύγκρουση με τον κ. Σαμαρά, ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική από εκείνη που επέλεξε ο ανεξάρτητος- πλέον – βουλευτής Χανίων κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης .

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος των συμπεριφορών διαφόρων βουλευτών, οι οποίοι με δηλώσεις τους εμποδίζουν την ανάπτυξη της στρατηγικής του. Επιθυμεί ένα «καθαρό κόμμα» που θα μπορεί να ακολουθήσει τη στρατηγική που ο ίδιος έχει χαράξει, με πρώτο βήμα την ομιλία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Χθες, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Μega», η κυρία Παπαδημητρίου προσπάθησε να κρατήσει λεπτές ισορροπίες. Επεσήμανε ότι δεν δέχεται τα περί «παλιάς ΝΔ και νέας ΝΔ» και διευκρίνισε ότι «δεν μπορώ να βλέπω νέα παιδιά που είναι στην ηγετική ομάδα να κρίνουν ως υπόπτους, καταξιωμένους πολιτικούς». Η βουλευτής Αργολίδας παραδέχθηκε τη φιλική της σχέση με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ χαρακτήρισε «αθλιότητες» όσα υποστηρίζουν ορισμένοι ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από τη ΝΔ. Πρόσθεσε ότι «αν η θηλιά φτάσει στον λαιμό μου, θα λειτουργήσω κατά συνείδηση». Και αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Π. Τατούλη είπε «εγώ δεν θα βγω να πω ότι ο Τατούλης είναι καλύτερη επιλογή. Και να θεωρείς ότι είναι καλύτερη επιλογή,αυτή τη στιγμή δίνουμε μία μάχη».

Ηδη, πάντως, στη Ρηγίλλης εκφράζουν συγκρατημένη ικανοποίηση διότι αρκετοί βουλευτές οι οποίοι είχαν ταχθεί υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του κόμματος τον περασμένο Νοέμβριο, επιδεικνύουν το τελευταίο διάστημα διαπιστευτήρια «κομματικής νομιμοφροσύνης». Αναφέρονται χαρακτηριστικά στις περιπτώσεις των κκ. Σ. Κεδίκογλου και Γ. Κοντογιάννη , οι οποίοι αποφεύγουν σχόλια κατά της ηγεσίας της ΝΔ. Παράλληλα, η επιλογή να στηριχθούν άλλα στελέχη που είχαν προτιμήσει την κυρία Μπακογιάννη, όπως ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης που έλαβε χθες επισήμως το χρίσμα για τον Δήμο Γλυφάδας, θεωρείται ότι αφοπλίζει το στρατόπεδο της ανεξάρτητης βουλευτού.

* Την επίσημη υποστήριξή του στο πρόσωπο του κ. Π. Μαντούβαλου για τον Δήμο Πειραιά ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης . Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε χθες με τον ανεξάρτητο υποψήφιο, τον οποίο χαρακτήρισε «η προσωποποίηση του Πειραιά». Από την πλευρά του, ο κ. Μαντούβαλος χαρακτήρισε τη στήριξη του ΛΑΟΣ «πάνω απ΄ όλα στήριξη στον Πειραιά».

Ο Μεϊμαράκης επιστρέφει στη Ρηγίλλης

ΕURΟΚΙΝΙSSΙ

Επειτα από μία μακρά περίοδο απομάκρυνσης από τα φώτα της δημοσιότητας, ο κ. Ευ.Μεϊμαράκης (φωτογραφία) φαίνεται ότι επιστρέφει στα κομματικά δρώμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας φέρεται να έχει προταθεί να αναλάβει πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και ο ίδιος το σκέπτεται πλέον σοβαρά. Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είχε σκεφθεί, παρά τα όσα είχαν κατά καιρούς κυκλοφορήσει, να αποχωρήσει από τη ΝΔ και την πολιτική. Και εκτιμά ότι η πολυδιάσπαση της παράταξης θα ήταν εγκληματική καθώς θα στερούσε κάθε νικηφόρα εκλογική προοπτική για την Κεντροδεξιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις γέφυρες προς τον κ. Μεϊμαράκη έριξε προσεκτικά ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος και λόγω προφίλ θεωρείται ιδανικός για τέτοιου είδους προσεγγίσεις. Αλλωστε ο κ. Αβραμόπουλος είχε αναλάβει να βολιδοσκοπήσει τον πρώην υπουργό και για το ενδεχόμενο να κατέλθει ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Αυτό δεν έγινε, καθώς ο πρόεδρος κ. Αντ.Σαμαράς αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον κ. Β. Κικίλια.