Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ

Το ιδιαίτερα ευμετάβλητο κλίμα στις διεθνείς αγορές, όπως αυτό αποτυπώθηκε στις συχνές εναλλαγές προσήμων και στις έντονες μεταπτώσεις στην Ευρώπη, τάση την οποία υιοθέτησε και η Γουόλ Στριτ χάνοντας και ανακτώντας έδαφος στην αρχή των συναλλαγών, υποχρέωσε την εγχώρια αγορά να περιορίσει στο ελάχιστο τις επιδόσεις της κατά το κλείσιμο. Νωρίτερα ο γενικός δείκτης είχε ξεκινήσει με έντονα ανοδική διάθεση, η οποία εκδηλώθηκε κόντρα στο αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες πέρασαν σε θετικό έδαφος μετά το μεσημέρι.

Το ιδιαίτερα ευμετάβλητο κλίμα στις διεθνείς αγορές, όπως αυτό αποτυπώθηκε στις συχνές εναλλαγές προσήμων και στις έντονες μεταπτώσεις στην Ευρώπη, τάση την οποία υιοθέτησε και η Γουόλ Στριτ χάνοντας και ανακτώντας έδαφος στην αρχή των συναλλαγών, υποχρέωσε την εγχώρια αγορά να περιορίσει στο ελάχιστο τις επιδόσεις της κατά το κλείσιμο.

Νωρίτερα ο γενικός δείκτης είχε ξεκινήσει με έντονα ανοδική διάθεση, η οποία εκδηλώθηκε κόντρα στο αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες πέρασαν σε θετικό έδαφος μετά το μεσημέρι.

Στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης ωθήθηκε στο υψηλό των 1.568 μονάδων με άνοδο 1,73%. Η απόπειρα του γενικού δείκτη να ξεπεράσει το εν λόγω υψηλό τρεις φορές, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ανέδειξε την ευρύτερη περιοχή των 1.570 μονάδων ως ζώνη αντίστασης αυτή τη φορά, καθώς πρόσφατα είχε αποτελέσει ζώνη στήριξης.

Στη συνέχεια ο γενικός δείκτης, μολονότι περιόρισε την ανοδική του δυναμική, διατήρησε τις δυνάμεις του υψηλότερα των 1.550

μονάδων για να υποχωρήσει στα τελευταία λεπτά στο τοπικό χαμηλό των 1.547,01 μονάδων όπου και έκλεισε με άνοδο 0,34%.

Οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές κατά τη λήξη της εδώ συνεδρίασης επέδρασαν άμεσα στις τράπεζες, οι οποίες έχασαν σχεδόν το σύνολο των αρχικών τους κερδών, ενώ στο χαμηλό της ημέρας έκλεισε ο κλαδικός δείκτης με οριακή άνοδο 0,06%. Με οριακά κέρδη 0,21% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FΤSΕ20, ενώ σε ποσοστό 0,31% ενισχύθηκε ο δείκτης FΤSΕ40.

Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισε ο δείκτης FΤSΕ80, ο οποίος είχε απολέσει τα κέρδη του πολύ νωρίτερα της πρόσκαιρης επιδείνωσης του διεθνούς κλίματος και έκλεισε με οριακές απώλειες 0,07%.

Ο τζίρος υποχώρησε αισθητά σε σχέση με χθες και διαμορφώθηκε στα 61,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα.

Η τελική εικόνα της αγοράς διαμορφώθηκε με 71 ανοδικές, 74 καθοδικές και 137 αμετάβλητες μετοχές εκ των οποίων οι 80 δεν έκαναν καμία πράξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk