ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ
Μουσικό ταξίδι με «λιμάνι» την Υδρα
Η Πέμυ Ζούνηκαι η Ελένη Πέτα (φωτογραφία) παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Cargo» στο Κάστρο Κάβου στην Υδρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό καλοκαίρι» που διοργανώνει η Νομαρχία Πειραιά. Το πρόγραμμα των δύο ερμηνευτριών περιλαμβάνει τραγούδια του ρεπερτορίου τους αλλά και κομμάτια… που μας ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο. Ωρα έναρξης: 21.00.

ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Στην Πετρούπολη, με καλή παρέα

Ο Ζακ Στεφάνου(φωτογραφία) με την Μπάντα Κοάλα, τον Σπύρο Γραμμένο και το συγκρότημα Ενα Βήμα Μπροστά εμφανίζονται στο 3ο SmartΡrice Festival, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πέτρας, το οποίο πραγματοποιείται στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο του ρεπερτορίου τους καθώς και άλλα κομμάτια. Ωρα έναρξης: 21.00.

ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Ιππής»του Αριστοφάνη παρουσιάζονται από τη Θεατρική Διαδρομή και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου στο θέατρο του Αττικού Αλσους, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Στη διανομή μεταξύ άλλων παίρνουν μέρος οι Παύλος Χαϊκάλης, Γιώργος Αρμένης, Γιάννης Κοτσαρίνης.

Αττικό Αλσος, οδός Καρπενησιώτη, επί του περιφερειακού Γαλατσίου, Τουρκοβούνια. Ωρα έναρξης: 21.00. Η θεατρική παράσταση«Ανθος του γιαλού», με τον Τάκη Χρυσικάκο, αποτελούμενη από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Μοιρολόγι Φώκαιας», «Ερως- Ηρως», «Ανθος του γιαλού», παρουσιάζεται στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού. Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μελοποίησε και ερμηνεύει το «Μοιρολόγι Φώκιας».

Κολωνός. Ωρα έναρξης: 20.30. ΜΟΥΣΙΚΗ
Η Μαρία Λούκα,ο Θοδωρής Κοτονιάς και τα Μακρινά Ξαδέρφια συνεχίζουν τις διαδρομές τους ανά την Ελλάδα με δύο συναυλίες, απόψε στο Καφενείον Αστικόν στον Ποταμό στα Κύθηρα και αύριο στο Δημοτικό Σχολειο Σκούρας, στον Δήμο Θεραπνών στη Λακωνία.

Κύθηρα. Ωρα έναρξης: 21.00. Πέντε καλλιτέχνες, οι Μανώλης Χάρος, Ηλίας Μακρής, Παύλος Σάμιος, Κωστής Γεωργίου και Κώστας Πανιάρας, παρουσιάζουν ισάριθμα έργα στο Κρεμμύδι της Κεφαλλονιάς, στην αίθουσα Τέχνης Φώτη Κρεμμύδα.

Καφαλλονιά. Ως τις 3 Σεπτεμβρίου. ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογοςστη Λόζα της Χώρας Αμοργού φιλοξενεί ως τις 31 Αυγούστου την έκθεση ζωγραφικής «Flowers for the ladies» της Βελγίδας Σάντρα Μπέρτεν και του Γιάννη Ζαγοριανάκου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρίνα Κοριολάνο-Λυκουρέζου. Αμοργός. Ωρες λειτουργίας: καθημερινώς 19.00-24.00.