Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο με τους 33 εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους

Το πρώτο βίντεο από το σημείο όπου έχουν εγκλωβιστεί οι 33 μεταλλωρύχοι μετέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η χιλιανή τηλεόραση. Στο βίντεο εμφανίζονται περίπου 10 άνδρες, εμφανώς αδυνατισμένοι και ταλαιπωρημένοι, οι οποίοι, μαζί με τους συναδέλφους τους, περιμένουν πλέον  υπομονετικά τη διάσωσή τους.

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο με τους 33 εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους | tovima.gr

Το πρώτο βίντεο από το σημείο όπου έχουν εγκλωβιστεί οι 33 μεταλλωρύχοι μετέδωσε αργά χθες το βράδυ η χιλιανή τηλεόραση. Στο βίντεο εμφανίζονται περίπου 10 άνδρες, εμφανώς αδυνατισμένοι και ταλαιπωρημένοι, οι οποίοι, μαζί με τους συναδέλφους τους, περιμένουν πλέον υπομονετικά τη διάσωσή τους.

Το βίντεο, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών, γυρίστηκε με τη χρήση μικρο-κάμερας, η οποία έφτασε στο σημείο, όπου βρίσκονται παγιδευμένοι οι μεταλλωρύχοι, μέσω μίας στενής διόδου.

Ένας άνδρας μιλά στην κάμερα και εξηγεί πώς οι 33 εργάτες έχουν οργανωθεί για να καταφέρουν να επιβιώσουν σε βάθος 700 μέτρων.

«Έχουμε οργανώσει τα πάντα» λέει ένας άνδρας, δείχνοντας το σημείο όπου κάθονται και πολύ συχνά προσεύχονται. Αρκετοί μεταλλωρύχοι χαιρετούν την κάμερα, όμως ο ήχος δεν επιτρέπει να ακουστούν όλα όσα λένε.

Το βίντεο γυρίστηκε με εντολή της κυβέρνησης και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Χιλής.

Οι 33 εργάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης από τις 5 Αυγούστου, οπότε σημειώθηκε κατάρρευση σε μία από τις υπόγειες στοές του ορυχείου.

Δεκαεπτά ημέρες μετά οι αρχές διαπίστωσαν ότι όλοι οι εγκλωβισμένοι εργάτες είναι καλά στην υγεία τους. Όμως η διάνοιξη σήραγγας για τον απεγκλωβισμό τους είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, που ίσως διαρκέσει τρεις με τέσσερις μήνες.

Μέχρι τότε, οι εργάτες θα πρέπει να σιτίζονται με τα τρόφιμα και το νερό που θα λαμβάνουν μέσω μίας μικρής διόδου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk