Είναι κατά τεκμήριο ο καλύτερος μαθητής της περυσινής χρονιάς. Και αυτό διότι έγραψε σχεδόν το απόλυτο 20! Με 19.968 μόρια που συγκέντρωσε στις εξετάσεις κατάφερε να μπει πρώτος στην πρώτη επιλογή του, τη Νομική Αθηνών. Ο Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος αλλά δεν περιορίζεται σε αυτό: «Το συναίσθημα που νιώθω φυσικά, και είναι ευχάριστο. Η περίφημη φοιτητική ζωή μοιάζει με δημιουργική εμπειρία που ανοίγεται μπροστά μου». Δηλώνει ότι το διάβασμά του είχε… τρόπο: «Το πρόγραμμα που ακολουθούσα το χρονικό διάστημα πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις δεν μπορώ να πω ότι ήταν εξουθενωτικό, απλώς βεβαρημένο. Κάτι που ψυχολογικά μπορείς να το ξεπεράσεις εύκολα όταν έχεις στόχους και έτσι γίνεται λιγότερο απεχθές το φορτίο».

Οπως τονίζει μάλιστα ο Κωνσταντίνος, την τελευταία στιγμή αποφάσισε για την πρώτη του επιλογή. «Ηθελα να μπω στη Νομική Σχολή της Αθήνας, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε παρά σκέψη της τελευταίας στιγμής. Η Νομική Σχολή είναι σίγουρη αρχή, σου δίνει στέρεες βάσεις και πολλές διεξόδους. Το επαγγελματικό μέλλον είναι για όλους μας θολό στην αρχή, αλλά σχολές σαν τη δική μου προσφέρουν αρχική ασφάλεια» σημείωσε, αναφερόμενος στις επιλογές του που είχαν σχέση και με το επαγγελματικό μέλλον.

Δεν παρέλειψε βέβαια να σχολιάσει, ως πρώτος των πρώτων, και τη βαθμολογία του τελευταίου: «Πιστεύω ότι το να μπαίνει κάποιος με 0,9 σε τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας δεν είναι επιθυμητό, ούτε ευχάριστο, καθώς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ποιότητα των σπουδών υποβαθμίζεται. Το εξεταστικό σύστημα πρέπει να αλλάξει. Πρέπει φυσικά να υπάρχει κάποια μορφή εξετάσεων, αλλά πρέπει να αλλάξει η διδακτική ύλη, η μορφολογία των εξετάσεων και φυσικά ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κοινωνία όλη αυτήν τη διαδικασία. Να μην είναι τόσο ελαστική. Με στόχο πάντα να προοδεύσουν και τα ελληνικά πανεπιστήμια τα οποία δεν είναι και σε πολύ καλή κατάσταση. Για να χτίσουμε σωστή Παιδεία, πρέπει να καταλάβουμε εμείς τι είναι Παιδεία. Η Παιδεία δεν είναι ένα χαρτί που θα σου εξασφαλίσει λεφτά ή κοινωνική καταξίωση. Χρειάζεται ως κοινωνία να επενδύσουμε στη γνώση».