Στον δρόμο για τη φοιτητική εστία

Οι αιτήσεις υποβάλλονται κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και ο πίνακας κατάταξης με τα ονόματα όσων γίνονται δεκτοί δημοσιεύεται το διάστημα 3-10 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια συνήθως εντός περίπου δέκα ημερών υποβάλλονται αντιρρήσεις εκ μέρους όσων πιστεύουν ότι κακώς απορρίφθηκαν. Ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας του πανεπιστημίου σας για τις ειδικές προϋποθέσεις εισδοχής. Οι κανόνες που ισχύουν σε όλες τις φοιτητικές εστίες που διευθύνονται από το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας είναι: …

Οι αιτήσεις υποβάλλονται κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και ο πίνακας κατάταξης με τα ονόματα όσων γίνονται δεκτοί δημοσιεύεται το διάστημα 3-10 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια συνήθως εντός περίπου δέκα ημερών υποβάλλονται αντιρρήσεις εκ μέρους όσων πιστεύουν ότι κακώς απορρίφθηκαν. Ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας του πανεπιστημίου σας για τις ειδικές προϋποθέσεις εισδοχής. Οι κανόνες που ισχύουν σε όλες τις φοιτητικές εστίες που διευθύνονται από το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας είναι:

Προϋποθέσεις:
Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να είναι πτυχιούχοι άλλης σχολής (δηλαδή βρίσκονται στο πρώτο πτυχίο). Πρέπει να μην έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος και έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση μόνο σε μια φοιτητική λέσχη. Η οικογένειά τους, επίσης, πρέπει να μην έχει μόνιμο τόπο διαμονής στην πόλη όπου υποβάλλεται η αίτηση. Σημειώστε ότι καλύτερο είναι να υποβάλετε την αίτηση κατά το πρώτο έτος σπουδών, διότι από τα επόμενα έτη διαγωνίζονται μόνο για το 12% επί των κενών θέσεων.

Κανόνες εισδοχής:
Η αποδοχή της αίτησης εξαρτάται από εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

* Χωρίς προϋποθέσεις εισοδήματος γίνονται δεκτοί: Υποψήφιοι από άπορες οικογένειες, που έχουν μηδενικό εισόδημα.

Υποψήφιοι που είναι ορφανοί και από τους δύο γονείς. Ατομα με Ειδικές Ανάγκες. Παιδιά πολυτέκνων που ασκούν αγροτικά επαγγέλματα. * Με εισοδηματικά κριτήρια γίνεται η κατάταξη των λοιπών υποψηφίων σε κατάλογο προτίμησης, ώσπου να συμπληρωθεί ο αριθμός εισακτέων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk