Διάσταση απόψεων έχει προκύψει σχετικά με το τι προκάλεσε τη συμπλοκή προχθές το απόγευμα μεταξύ αλβανών και ελλήνων κρατουμένων στις φυλακές Τρίπολης, στις οποίες έχει μεταχθεί στο πλαίσιο της προφυλάκισής του ο 41χρονος από την Αλβανία ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη δολοφονία 11χρονης από τη Βουλγαρία στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας.
Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, περίπου στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης ενώ ο 41χρονος βρισκόταν στον προαύλιο χώρο των φυλακών, ξαφνικά μια ομάδα ελλήνων κρατουμένων που τον αντιλήφθηκε τον έσπρωξε και επιχείρησε να τον ξυλοκοπήσει. Τότε προς «υπεράσπισή» του έσπευσαν αλβανοί κρατούμενοι και ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα εκ των οποίων δύο Ελληνες, ένας Αλβανός και ένας Πολωνός ο οποίος επιχείρησε να τους «χωρίσει». Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψαν στη φυλακή.
Από την πλευρά τους στελέχη της φυλακής υποστηρίζουν ότι όλα είναι υπό διερεύνηση και μάλιστα για τον λόγο αυτόν χθες το πρωί μετέβη στον χώρο εισαγγελέας για να πάρει καταθέσεις από τους «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου και αυτόπτες μάρτυρες. Οπως έλεγαν, ο 41χρονος ο οποίος βρισκόταν στο προαύλιο μαζί με τους συγκρατούμενους δεν έχει κάποια τραύματα από κτυπήματα και ότι δεν έχει εξακριβωθεί αν η παρουσία του εκεί ήταν η αφορμή για τη συμπλοκή μεταξύ τουλάχιστον 70 κρατουμένων ή κάποιος άλλος λόγος. Διευκρίνιζαν επίσης πως ο 41χρονος δεν συμμετείχε στο επεισόδιο. Πάντως, συμπλήρωναν, ότι εφόσον διαπιστωθεί ότι η παρουσία του αποτελεί αιτία συμπλοκών δεν αποκλείεται να ζητηθεί η μεταφορά του σε άλλη φυλακή.
Στην Αρκαδία δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι η συμπεριφορά των κρατουμένων θυμίζει εκείνην που επιφύλαξαν οι συγκρατούμενοι πριν από χρόνια στον 40χρονο Μανώλη Δουρή που είχε καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του εξάχρονου γιου του και ο οποίος είχε θέσει τέρμα στη ζωή του στις φυλακές Τρίπολης.
Η υπόθεση Δουρή
Στις 31 Δεκεμβρίου 1993 στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιόνης στην Αργολίδα πηγαίνει ο 40χρονος- τότε- ελαιοχρωματιστής Μανώλης Δουρής (φωτογραφία), πατέρας επτά παιδιών, και δηλώνει την εξαφάνιση του 6χρονου γιου του Νίκου. Ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς ο 40χρονος με τον μεγαλύτερο γιο του βρίσκει το πτώμα του 6χρονου που έχει κακοποιηθεί σωματικά και σεξουαλικά. Κατά την κατάθεσή του ο Δουρής πέφτει σε αντιφάσεις και ομολογεί πως αυτός είναι ο δράστης. Η υπόθεση γίνεται πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Μόλις ο Δουρής μπαίνει στο λεωφορείο της Αστυνομίας για να μεταφερθεί στις φυλακές δέχεται την επίθεση άλλων κρατουμένων με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν. Το δικαστήριο τον καταδικάζει. Μεταφέρεται στις φυλακές Τρίπολης. Με το καλώδιο της τηλεόρασης που είχε κρύψει στα ρούχα του απαγχονίστηκε στις εξωτερικές τουαλέτες.
Ηταν 25 Φεβρουαρίου 1996.