ΑΠΟΨΗ

Οχι, προκαλούν εθισμό και μοναξιά

Τα παιχνίδια αυτά ανοίγουν στους παίκτες ένα πεδίο που με τη μορφή διασκέδασης και ψυχικής αναστάτωσης τούς προσφέρει μια ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα εύκολα, γρήγορα και θεαματικά. Αυτή η ψυχική αναστάτωση προκαλεί στους παίκτες ένας είδος ευφορίας και ηδονής και μια αίσθηση ρίσκου, καταστάσεις που είναι αναμφισβήτητα εθιστικές. Επίσης όλα αυτά τα παιχνίδια αποτελούν μια μορφή ψευδούς κοινωνικότητας, δηλαδή σου δημιουργούν μια αίσθηση ότι βγαίνεις από την καθημερινή πλήξη.

Οχι, προκαλούν εθισμό και μοναξιά | tovima.gr

Τα παιχνίδια αυτά ανοίγουν στους παίκτες ένα πεδίο που με τη μορφή διασκέδασης και ψυχικής αναστάτωσης τούς προσφέρει μια ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα εύκολα, γρήγορα και θεαματικά. Αυτή η ψυχική αναστάτωση προκαλεί στους παίκτες ένας είδος ευφορίας και ηδονής και μια αίσθηση ρίσκου, καταστάσεις που είναι αναμφισβήτητα εθιστικές. Επίσης όλα αυτά τα παιχνίδια αποτελούν μια μορφή ψευδούς κοινωνικότητας, δηλαδή σου δημιουργούν μια αίσθηση ότι βγαίνεις από την καθημερινή πλήξη. Ομως αργότερα, όταν οι παίκτες έχουν εθιστεί σε όλα αυτά, οδηγούνται χωρίς να το καταλάβουν σε μια κοινωνική απόσυρση και γίνονται πιο μοναχικοί. Στο τέλος βέβαια έρχεται η οικονομική καταστροφή που είναι και η πιο οδυνηρή κατάληξη αυτής της ιστορίας. Για όλους αυτούς τους λόγους είμαι κατά της νομιμοποίησης.

Η κυρία Κασσιανή Βρεττού, είναι ψυχολόγος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk