Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του έναντι των αιτημάτων της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης στη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση προπαρασκευαστική εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με την ΑΔΕΔΥ πριν από τη Διεθνή Eκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε πως ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών δεν δεσμεύτηκαν.

Από την πλευρά τους τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν θερμό φθινόπωρο με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η πρεμιέρα των κινητοποιήσεων θα γίνει με μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 11 Σεπτεμβρίου έξω από το Βελλίδιο την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανοίγει τις εργασίες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Θα προηγηθεί κινητοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στις 28 Σεπτεμβρίου.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ.Ηλίας Δόλγιρας έκανε λόγο για οικονομία που βρίσκεται σε «αποσάθρωση και διάλυση».

Το άλλο μέλος της ΑΔΕΔΥ, που έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κυρία Δέσποινα Σπανού, είπε πως η συνάντηση αυτή έγινε για το θεαθήναι, καθώς οι υπουργοί δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα.

Οσον αφορά τις προτάσεις και τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, οι εκπρόσωποί της δήλωσαν πως δεν αποδέχονται κλαδικά μισθολόγια αλλά ένα ενιαίο, ζητούν την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και δεν συζητούν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.

Για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» είπαν πως υπάρχει κίνδυνος διοικητικού χάους, αφού έχουν αυξηθεί πάνω από 150%, σε σχέση με άλλες χρονιές, οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, γεγονός, που δημιουργεί προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στη διοίκηση.

Επίσης, παρ’ όλο που αποδέχονται την ανάγκη αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα, είναι αντίθετοι στις υποχρεωτικές μετατάξεις.