ΛΟΝΔΙΝΟ Η Βρετανίδα που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω από κάμερα ασφαλείας να πετάει γάτα σε κάδο απορριμμάτων, προκαλώντας την οργή των φιλόζωων σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλώνει έκπληκτη από τη βίαιη, όπως τη χαρακτηρίζει, εκστρατεία που ξεκίνησε εναντίον της στο Διαδίκτυο, και όχι μόνο.

Η 45χρονη Μέρι Μπέιλ, υπάλληλος τράπεζας, δήλωσε ότι πέταξε τη γάτα στα σκουπίδια «για να κάνει πλάκα» και ότι δεν καταλαβαίνει «γιατί αυτό προκάλεσε τόσο θόρυβο» . Το βιντεάκι, που έχει γίνει «χιτ» στο ΥouΤube, δείχνει τη γυναίκα να σταματά σε δρόμο στην κεντρική Αγγλία για να χαϊδέψει τη Λόλα, μια γατούλα 4 ετών που τριγύριζε έξω από το σπίτι της.

Αμέσως μετά, και αφού κοίταξε δεξιά και αριστερά για να βεβαιωθεί ότι δεν την έβλεπε κανείς, άρπαξε τη γάτα από τον λαιμό και την πέταξε σε κάδο απορριμμάτων! Η Λόλα παρέμεινε εκεί 15 ώρες, ώσπου η οικογένεια στην οποία ανήκει να ακούσει τα νιαουρίσματά της και να την απελευθερώσει.

Πλήθος φιλόζωων συγκεντρώθηκε με απειλητικές διαθέσεις έξω από το σπίτι της Μπέιλ, ενώ στο Facebook έχουν δημιουργηθεί ομάδες που ζητούν είτε τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρείο είτε- και- τον θάνατό της. Η βρετανική εταιρεία για την προστασία των ζώων (RSΡCΑ) άρχισε διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το θέμα και προβλέπει ανάκριση της γυναίκας από τις Αρχές.